Please enable / Bitte aktiviere JavaScript!
Veuillez activer / Por favor activa el Javascript!
Цар Ивайло
Последни новини игри рисунки музика филми приказки моите прятели праздници уроци impressum

Въстанието на Ивайло

Когато Бог създал човека, създал и животните за да служат на човека. Когато човек вече бил в състояние да произвежда повече блага, от колкото може да консумира, хитреците решили, че Бог е сбъркал. И решили да превърнат една част от хората в добитък, който да им служи, а те да живеят щастливо и безгрижно. От тогава започнали въстания и революции.

В античния свят , най-значителното антиробовладелско въстание е това на Спартак в 73 год. преди новата ера. Спартак е бил тракиец, роден в Сандански. Впрочем словосъчетанието робовладелски строй на западноевропейските езици е неприлична дума. Термин въведен от Карл Маркс, за обозначаване на античния свят.

През пролетта на 1277 г. в южна Добруджа започва антифеодално въстание - Въстанието на Ивайло. Народът навсякъде приветства Ивайло като цар, а областите една след друга минават под неговата власт. Войските на Ивайло потеглят към Търново. Тогава Цар Константин Асен организира поход срещу него. За беда, царската войска се присъединява към Ивайло, а самият Цар Константин Асен е посечен от Ивайло.

Събитията в България предизвикват у византийските управници същите емоции, както у Западните Демокрации към държавите от Източна Европа, в средата на 20-ти век. Византия непрекъснато водела войни против Ивайло и подготвяла за Цар на България Иван - синът на Мицо, който живеел във Византия с дарената му от императора прония, подобно на емигрантите, избягали от комунистическите страни в Западна Европа и САЩ, по време на Студената война.

Copyright:www.aliceswonderland.eu


Царица Мария, научавайки за успеха на Ивайло, прагматично решила на убиеца на мъжа си да предложи брак и съответно българския престол, а в замяна Ивайло да гарантира правото на сина ѝ за наследник на престола.


Още по темата:

Причини за Въстанието на Ивайло

Произход на Цар Ивайло
loading...
Бойни действия на Цар Ивайло

Смъртта на Цар Ивайло

Алтернативни интерпретации на Въстанието на Ивайло

Революции

www.aliceswonderland.eu www.aliceswonderland.euwww.aliceswonderland.eu Spiderwww.aliceswonderland.eu www.aliceswonderland.euwww.aliceswonderland.eu
© 2006-2019 www.aliceswonderland.eu
All rights reserved


eXTReMe Tracker