Please enable / Bitte aktiviere JavaScript!
Veuillez activer / Por favor activa el Javascript!

Последни новини игри рисунки музика филми приказки моите прятели празници уроци impressum

Лъжа

4.май 1626 год. се смята за датата, на която се е осъществила най-неизгодната сделка в историята на човечеството. Холандецът Peter Minuit купува от индианците на бартер срещу лъскави копчета и стъклени перли на стойност 24 Dollar (преведени на днешни пари) остров Манхатън. 364 години по-късно САЩ купуват Източна Европа още по-изгодно: Само срещу обещания за собствен бизнес, свобода в потребителския избор и свободно придвижване зад граница.

Това, което не можеш да купиш и за големи пари,
можеш да получиш безплатно с големи лъжи.

Алиса


Лъжа е изказване, за което лъжеца знае или предполага че е неистинно, на което излъгания да повярва, с цел лъжещият да извлече някакво предимство или да прикрие някаква грешка или забранено действие.

Лъжата е често срещана форма на комуникация и е основният инструмент във всички човешки дейности.

Всички спортове с игров характер, са основани на лъжене на противника. Търговията е основана на неинформираност относно цените, на единия от партньорите по сделката. Политиката е основана на дезинформираност на масите. Войната е основана на дезинформация на противника, относно тактическите планове. Средствата за масова информация служат за дезинформация на населението и манипулиране поведението на гражданите. Гнездовият паризитизъм при животни и хора е основан на дезинформираност на гостоприемника. Отношенията между половете, освен в случаите на взаимна любов, във всички останали случаи са основани на лъжа. Браковете по сметка са основани на лъжа: За да има изгода за единия, другия трябва да е влюбен.


Още по темата

Цитати за лъжата

Лъжите на Запада

www.aliceswonderland.eu www.aliceswonderland.euwww.aliceswonderland.eu Spiderwww.aliceswonderland.eu www.aliceswonderland.euwww.aliceswonderland.eu
© 2006-2019 www.aliceswonderland.eu
All rights reserved


eXTReMe Tracker