Please enable / Bitte aktiviere JavaScript!
Veuillez activer / Por favor activa el Javascript!
клоун Previous Next
Последни новини игри рисунки музика филми приказки моите прятели празници уроци impressum

loading...

"Political language is designed to make
lies sound truthful and murder respectable
and to give an appearance of solidity to
pure wind."


"Езикът на политиците цели лъжата да пробута
за истина и убийството за достойнство
и на празните приказки да придаде смисъл."


George Orwell

Клишета на западните медии

За разлика от учебниците по история, които във васалните на Запада държави, се променят и напасват на политиката на Запада, то капитализмът остава неизменен, независимо какви партии са избрани да управляват.

Също и методите на управление и пропаганда на капитализма, са неизменни. И публикациите в Западния печат обикновено са предсказуеми, още преди потребителите да са ги прочели:
Издигане в култ на евро-атлантически ценности, които са единствената алтернатива за просперитет. Масова приватизация и разпродажба на западни "инвеститори", за по-добро стопанисване на националните блага. Толерантност към сексуални малцинства и разкрепостяване на жените, под егидата на защита правата на жените.

Политици като Владимир Путин, Hugo Chávez, Kim Jong-un са диктатори. А народното недоволство - тероризъм.

Единствено протести, Цветни революции и фашистки преврати, организирани и финансирани от Запада, се класифицират от западните медии като спонтанни и народни протести за ценности. Като протести за по-добър живот не биха могли да се класифицират, тъй като освен смяна на политическото управление, те планират и икономически мерки, които водят до стремително падане на жизнения стандарт в тези държави.

Copyright:www.aliceswonderland.eu


Емпирично правило в интерпретиране на изтърканите клишета в медийните им изяви, е че всички нападки от западни медии към политици от други държави, трябва да се разбират като възмущение на Запада, че някой им пречи да обсебят нечии национални блага. При това без значение е дали политиците, обект на западни критики, са десни или леви политици.


Още по темата:

Средства за масова информация

История на СМИ

Финансиране на СМИ и развлекателната индустрия

Жълта преса

Медиен и политически съветник

Лъжите на Запада

www.aliceswonderland.eu www.aliceswonderland.euwww.aliceswonderland.eu Spiderwww.aliceswonderland.eu www.aliceswonderland.euwww.aliceswonderland.eu
© 2006-2019 www.aliceswonderland.eu
All rights reserved


eXTReMe Tracker