Please enable / Bitte aktiviere JavaScript!
Veuillez activer / Por favor activa el Javascript!
САЩ съди
Previous Next
Последни новини игри рисунки музика филми приказки моите прятели празници уроци impressum

САЩ съди Русия

Бившите акционери на концерна "ЮКОС", ръководен от Михаил Ходорковский, подадоха иск до американски съд в окръг Колумбия, срещу Русия. Арбитражен съд в Хага през юни 2014 г. присъди на бившите акционери от "ЮКОС", обезщетение от 50 милиарда долара, за проваления от Путин проект, за отдаване на руския нефт в ръцете на Рокфелер.

Русия не е подписала, че признава решения на такъв арбитражен съд, за разлика от европейските страни, които до края на 2015 г. ще подпишат TTIP, след което аналогични американски арбитражни съдилища ще имат право да съдят европейците, в случай че те по някакъв начин накърняват интересите на САЩ. Освен това Русия не е подписала Енергетическата харта (Energy Charter Treaty, ECT) от 17.12.1991 в Den Haag, на основание на която съдът е взел решение.

Франция и Белгия вече започнаха да конфискуват руски активи, за погасяване на присъдената компенсация на бившите олигарси от "ЮКОС". Министерството на външните работи на Русия предупреди САЩ, че ако американците започнат да конфискуват руско имущество на територията на САЩ, Русия ще предприеме реципрочни мерки по конфискация на имущество на САЩ и американски граждани, на територията на Русия.

www.aliceswonderland.eu www.aliceswonderland.euwww.aliceswonderland.eu Spiderwww.aliceswonderland.eu www.aliceswonderland.euwww.aliceswonderland.eu
© 2006-2019 www.aliceswonderland.eu
Всички права запазени


eXTReMe Tracker