Please enable / Bitte aktiviere JavaScript!
Veuillez activer / Por favor activa el Javascript!
loading...
Европейското семейство
Previous Next
Последни новини игри рисунки музика филми приказки моите прятели празници уроци impressum

Германия ще даде повече права на бежанците, от колкото на гражданите от ЕС

Според статистиката на Eurostat, публикувана в немската информационна емисия Tagesschau от 18.09.2015, бежанците от Сирия и Афганистан са 1/3 от всички бежанци, които в момента заливат Европа. Това ще рече, че според немските закони (а и според законите на другите държави), 2/3 от бежанците нямат основание да искат политическо убежище, тъй като не идват от региони на военни действия, нито живота им е застрашен от политическо или религиозно преследване. И дори и войната в Сирия да спре моментално, това ще намали незначително притока на бежанци към Европа.

Според вожда на Германската социалдемократическа партия Sigmar Gabriel, на бежанците трябва да им бъде осигурен интензивен курс по немски език, образование и работа в Германия (на гражданите от ЕС, Германия не подсигурява нито курс по немски, нито социална помощ, в случай че учат или са в момент на търсене на работа):

"Die beste Integration ist Sprache,
Ausbildung und Arbeit. Nichts wirkt
besser gegen Parallelgesellschaften,
Vereinsamung und Schwierigkeiten bei
der Integration in Arbeit."


В момента бежанците имат право да останат в Германия, докато завършат образованието си, дори и в случай че молбата им за политическо убежище бъде отхвърлена, преди да са завършили образованието си. Това ще рече, че на бежанците които учат, Германия изплаща социална помощ, докато гражданите на ЕС и дори и самите немски граждани нямат право на социална помощ, докато са ученици/студенти.

Това което в момента политици и индустриалци в Германия искат да променят, е кандидатите за политическо убежище да могат да остават в Германия на работа за още най-малко 1-2 години, след като е доказано, че нямат основание за политическо убежище и е излезло решение да бъдат репатриирани.

За разлика от днешните бежанци от Африка и Близкия Изток, на източно европейците, които също идваха като бежанци в началото на 1990-те, но в много по-малки мащаби, на тях им беше официално забранено да работят и да учат 5 години, дори им беше забранено да посещават безплатен курс по немски език, предназначен за гастарбайтери. А социалната помощ, която им отпускаха, беше 50% от социалната помощ която се даваше на германски граждани, на основание че жизнения стандарт в страните от които идват, бил по-нисък от този в Германия. А в германския закон за бежанците (Asylbewerberleistungsgesetz) се казва, че социалните придобивки на бежанците не трябва да се отличават значително от тези за немските граждани.

Някои западни политици дори не могат да прикрият омразата си към източно-европейците:

"Ich hätte gerne das Doppelte an Syrern,
wenn ich dafür ein paar Osteuropäer abgeben
könnte."

Sören Link - Duisburger Oberbürgermeister

"Бих приел двойно повече сирийци, ако можех
в замяна да се отърва от няколко източно-еропейци."

Sören Link - кмет на Дуйзбург

След като Sören Link става обект на остри критики, дори и от собствената си партия, за да замаже позора, се извинява и обяснява, че под източно-европейци той имал предвид българи и румънци, които не знаели немски език и нямали никакви шансове да си намерят работа в Германия:

"Anders als in anderen Städten leben hier
mittlerweile 12.500 Bulgaren und Rumänen,
die im Rahmen der EU-Freizügigkeit kommen.
Die meisten von ihnen haben keine Arbeit
und durch fehlende Deutschkenntnisse auch
kaum Möglichkeiten, eine zu finden."В началото на 1990-те безработицата в Западна Европа беше незначителна, в сравнение със сегашната безработица, особено за младите, която в Гърция и Испания надхвърля 50%, в Германия е по-ниска, но немските медии в последните години постоянно надаваха вой, че местата за образование на подрастващите били недостатъчни.

Copyright:www.aliceswonderland.eu


Германската министърка на образованието Johanna Wanka е също въодушевена от идеята да образоват прииждащите бежанци, защото повече от половината били на възраст под 25 години:

"Und zurzeit, nach den Angaben die wir
haben, sind über 50 Prozent von denen,
die bei uns angekommen sind, unter
25 Jahre."


Според Johanna Wanka, повечето бежанци са изгубили или не са взели със себе си дипломите си, при преселението си в Европа. Това всъщност е стар трик на бежанците, да скрият произхода си от страни, в които няма война или политическо преследване и нямат право на политическо убежище. Но Johanna Wanka подготвя милиарден проект за квалификацията им.

А шефът на Daimler - Dieter Zetsche е направо в еуфория от притока на (нелегални) емигранти, че направо говори за предстоящ втори германски Wirtschaftswunder (Икономическо чудо).

Според президента на работодателите в Германия Ingo Kramer, интересът на индустриалците да дадат образование и работа на бежанците бил голям, но Германия нямала още подобен опит с толкова бежанци:

"Das Wichtigste für uns Unternehmer ist:
Nehmt dem Handwerker, dem Einzelhändler,
dem Manager die Sorge, mit der speziellen
Problematik nicht klar zu kommen, weil
wir da natürlich keine Erfahrung haben."В действителност Германия има богат исторически опит с бежанци и чужденци. И за директна икономическа изгода от интегрирането на днешните бежанци, при такава безработица и дума не може да става. Индиректно (част от) бежанците биха могли да бъдат полезни за немските корпорации, след като бъдат обучени и манипулирани да участват в подривна дейност и Цветни революции, например срещу про-руски правителства в техните държави. Такава беше практиката на САЩ през 1960-те и 1970-те, да приема бежанци от Куба, които след това изпращаше с подводни лодки да извършат атентат срещу Фидел Кастро.

Практиката показва, че източно-европейците са все още обременени от носталгия по живота при комунизма. Западът опитваше още по време на Студената война, да манипулира източно-европейците срещу СССР : 1956 г. - Унгария; 1968 г. - Чехословакия - "Пражка пролет". Но и по онова време най-ефективни срещу Русия се оказаха ислямските екстремисти - муджахидини (مجاهد).

В последствие част от ислямските екстремисти се обърнаха срещу създателите си (Осама бин Ладен) и предизвикаха така наречения Blowback. Но очевидно хилядите невинни жертви при атентатите от 11 септември 2001 г., Бостън 15 април 2013 година и пр. са само колатерални щети. И рискът от тероризъм в Европа си струва, в името на възраждане на колониалната система от миналите епохи. А за тази цел източно-европейците са напълно непригодни и трябва да бъдат заменени от африканци и араби.


Още по темата:

Гражданите на ЕС нямат право на социални придобивки в Германия

83.000 безработни българи и румънци в Германия

www.aliceswonderland.eu www.aliceswonderland.euwww.aliceswonderland.eu
Spiderwww.aliceswonderland.eu www.aliceswonderland.euwww.aliceswonderland.eu
© 2006-2019 www.aliceswonderland.eu
Всички права запазени


eXTReMe Tracker