Please enable / Bitte aktiviere JavaScript!
Veuillez activer / Por favor activa el Javascript!
loading...
Северен поток
Previous Next
Последни новини игри рисунки музика филми приказки моите прятели празници уроци impressum

Copyright:www.aliceswonderland.eu


Втори Северен поток

Докато българите ги отказваха от строежа на "Южен поток" 🛢, в продължение на едногодишен #ДАНСwithme, а за отказване на македонците беше достатъчно само еднодневен антиправителствен протест, то германския концерн "E.ON" (който до скоро беше енергоразпределител и в България), английско-холандския "Shell" и австрийския "OMV" вече подписаха меморандум с "Газпром", за строежа на втори газопровод през Балтийско море. Това съобщиха руските медии на 18.06.2015 от Международния икономически форум в Санкт Петербург.

"Nord Stream" естествено не бе приет с възторг от САЩ. По онова време (2007), на бившия германски канцлер, подписал договора с "Газпром" - Gerhard Schröder, му се размина само с обиди от американския сенатор Tom Lantos, който нарече Schröder политическа проститутка. Но американците не можаха да спрат "Nord Stream", както спряха "Южен поток".

"Quod licet Iovi, non licet bovi."
"Това, което е разрешено за Юпитер,
за добитъка не е разрешено."

- латинска сентенция.

Copyright:www.aliceswonderland.eu


Русия започва стоителството на "Северен поток-2" - газопровод с капацитет 55 млрд куб. м, който ще дублира влезлия в експлоатация през 2011 г. "Северен поток". Целта на Газпром е към 2019 г. напълно да преустанови транзита на газ чрез Украйна.

"Новый проект — это трансбалтийский газопровод, фактически второй «Северный поток»" - по думите на официалния представител на "Газпром" Сергей Куприянов.


Още по темата:

Газпром и BASF започват строежа на Северен поток-2

www.aliceswonderland.eu www.aliceswonderland.euwww.aliceswonderland.eu Spiderwww.aliceswonderland.eu www.aliceswonderland.euwww.aliceswonderland.eu
© 2006-2019 www.aliceswonderland.eu
Всички права запазени


eXTReMe Tracker