Please enable / Bitte aktiviere JavaScript!
Veuillez activer / Por favor activa el Javascript!
loading...
Последни новини игри рисунки музика филми приказки моите прятели праздници уроци impressum

Реципиент

Реципиент (от латинси език recipere - получател, примник) е обект или субект, който получава/приема нещо от друг обект или субект. Реципиент е антоним на донор. В медицината реципиент на кръв или органи се нарича пациент, на когото се прелива кръв от донор или на когото оперативно му е присаден орган от донор.

Кой получава донорски органи?

В цивилизованите страни, търговията с органи официално е забранена. Тази забрана регулира безплатното изземване на човешки органи. А за получаване на органи, реципиентите се записват в списък на чакащите и лекарска комисия определя на кого да инплантират орган, в зависимост от нуждата от трансплантация. Аналогичен списък на чакащите имаше и при комунизма за жилище. Разликата е че по време на комунизма всички чакащи рано или късно получаваха от държавата панелно жилище. А при демокрацията отчаяни хора търсят в интернет донори на органи и не се усещат, че никой няма да им подари най-скъпата стока на този свят.

Copyright:www.aliceswonderland.eu


Естествено хора като Стив Джобс, който не си е търсел работа с изпращане на CV, не е чакал и на опашка, за инплантирания му през април 2009 год. черен дроб.

През Май 2012 става известно, че в университетските клиники в Гьотинген и Регенсбург/Германия, пациентите са си плащали, за да прередят тези от списъка на нуждаещите се. И скандалът в Германия е само върха на айсберга.

Става известно и че от хора в Азия, Латинска Америка и Африка, насилствено са били отнемани органи. И че за един бъбрек е било заплатено 8700 евро, а впоследствие нуждаещият се от трансплантация е заплатил 82000 евро. И дали на тези, които нямат 82.000 евро, някой ще им подари бъбрек, само защото се били нуждаели?

www.aliceswonderland.eu www.aliceswonderland.euwww.aliceswonderland.eu Spiderwww.aliceswonderland.eu www.aliceswonderland.euwww.aliceswonderland.eu
© 2006-2019 www.aliceswonderland.eu
All rights reserved


eXTReMe Tracker