Please enable / Bitte aktiviere JavaScript!
Veuillez activer / Por favor activa el Javascript!
Порнография
Последни новини игри рисунки музика филми приказки моите прятели празници уроци impressum

Порнография

Порнографско изображение или порнография е жанр в киното и развлекателната индустрия, при който самоцелно се демонстрира човешката сексуалност или се демонстрира полов акт, с цел да провокира у зрителя полова възбуда. При порнографските изображения се акцентира върху половите органи по време на акт.
loading...
В изкуството съществуват изображения на полов акт, които не предизвикват у зрителя полово възбуждение. Обикновено те са творения на професионалисти и имат някаква идея, а не самоцелно показване на секс.

В различните държави съществуват различни ограничения и забрани за производство и разпространение на порнографски материали, филми и изображения.

Голяма част от порно-филмите се снимат в две версии: "Soft" ("Softcore") и "Hard" ("Hardcore") , с цел "леките" версии да бъдат излъчвани по телевизии. В други случаи филми заснети без оглед на цензура , се едитират (монтират) в софт-версия, а порнографски снимки се ретушират.

"Softcore" продукциите по правило са разрешени за по-широк кръг аудитория, по отношение на възрастта на потребителите, продават се на по-ниска цена почти навсякъде и служат като промоция на "истинските" продукции.

Точно разграничаване между Лека еротика (Softporno), Еротичен филм (Eroticfilm) или Сексфилм (Sexfilm) не е възможно. В процеса на цензуриране на порнопродукциите, видеомонтажистите са поставени пред дилемата да рискуват санкции от страна на държавните органи или да разочароват публиката.

Copyright:www.aliceswonderland.eu


Порнографията в САЩ само през 1998 година е имала оборот от осем милиарда долара, което превишава оборота от музикални и филмови произведения на изкуството. В световен мащаб се предполага, че в момента (2006) годишния оборот възлиза на 20.000.000.000 US$.

Статистики в различни държави показват, че най-голям е интереса на масовия зрител към еротика и спорт. В сравнение със всички останали направления във филмовото производство, порнографските филми имат най-нисък бюджет, снимат се от непрофесионалисти, не се финансират от лобисти и се ползват с най-голям интерес у публиката. Защото ако хората нямаха интерес, нямаше да могат да се размножават.

Докато за мъжете порнофилмите представляват заместител на секс, то жените най-често очакват от порнофилмите да се информират за това какво се харесва на мъжете.

С навлизането на интернет, а с него и масивното разпространяване на пиратски копия на филми, става ясно, че даже и порнографските филми, с характерните за тях рекордно ниски производствени разходи и относително високи печалби, не се финансират от продадените копия. Както политиците не се издържат от официалните им заплати, така и създателите на порнофилми не се издържат от продадените DVD, Blu-ray или видеокасети, а от сутеньорство , проституция и търговия с хора. А произведените от тях филми им служат по-скоро като реклама.

Докато в игралното кино лицата на известни актьори са пряко свързани с успеха на дадения филм, то в порно индустрията по правило интересът е към "прясно месо". Порно-звездите са натрапени на публиката, от самите порно-продуценти. Повтарянето на едни и същи лица, води до втълпяване у публиката, за известност и важност.

"Една лъжа повторена 1000 пъти,
става истина".

Йозеф Гьобелс
министър на пропагандата
на Нацистка Германия


Съществуват различни фактори, които мотивират жените да участват в порнофилми. Може да се приеме, че поне една част от тях са по природа ексхибиционистки. И докато ексхибиционизмът при мъжете може да им навлече наказателна отговорност, то на жените тази сексуална извратеност им носи пари.


Още по темата:

Жанрове и поджанрове в порнографията

Влияние на порнографията върху човешката психика

Порнозвезди

Жанрове в Киното

Българското кино

Манипулиране на обществото, чрез порнография

Еротически сцени в игралното кино

www.aliceswonderland.eu www.aliceswonderland.euwww.aliceswonderland.eu Spiderwww.aliceswonderland.eu www.aliceswonderland.euwww.aliceswonderland.eu
© 2006-2019 www.aliceswonderland.eu
All rights reserved


eXTReMe Tracker