Please enable / Bitte aktiviere JavaScript!
Veuillez activer / Por favor activa el Javascript!
Европейски съюз
Последни новини игри рисунки музика филми приказки моите прятели празници уроци impressum
Европейский союз Европейски съюз Europäische Union European Union Unión Europea Union européenne Unione europea União Europeia Europar Batasuna Europeiska unionen Den europeiske unionen Den Europæiske Union Euroopan unioni Europese Unie Unia Europejska
Evropská unie Európai Unió Uniunea Europeană 欧州連合 歐洲聯盟 الاتحاد الأوروبي اتحادیه اروپا यूरोपीय संघ 유럽 연합 Liên minh châu Âu สหภาพยุโรป Avrupa Birliği Європейський Союз Uni Eropa Еўрапейскі Саюз
Evropska unija Европска Унија Ευρωπαϊκή Ένωση
Европа-3D

Какво е Евросъюзът?

Евросъюзът е правото на българите да отидат
на Запад за да работят, мръсната, нископлатена,
вредна за здравето и унизителна за европейците
работа. И когато се разболеят и останат без работа,
безропотно да се приберат обратно в България.

Евросъюзът е и правото на западняците да дойдат
в България, за да ѝ вземат златото без пари
(срещу 0,75% от печалбата) и да разправят на
българите, че им давали работа, да копаят в
златните мини.


Европейски съюз

Чрез подписване на договора от Лисабон, Европейският Съюз се превръща в една федеративна държава с обща директива в политиката, но с различен жизнен стандарт на отделните членове.

Президентът на Европейската Комисия Жозе Барозу, сравнява Европейския Съюз с империя. Той пояснява, че в сравнение със всички останали досегашни империи, в Европейския Съюз всички държави членки доброволно се лишават от суверенитета си.

Copyright:www.aliceswonderland.eu


Доколко е доброволно анексирането на държави в Евросъюза, става ясно от политическия преврат в Украйна през 2013/2014 г. Никой не е питал украинския народ, дали иска да встъпи в Европейския Съюз. Както впрочем никой не е питал и народите на европейските държави, членки на Евросъюза. Никой не пита и законното правителство на Украйна и когато правителството отказва да се присъедини към Европейския съюз, бива свалено чрез Цветна революция, а срещу критично настроените граждани, се изпращат бойни самолети и танкове.

Правата на гражданите в Евросъюза

José Manuel Barroso не споменава, че всички останали досегашни империи, за разлика от ЕС, са имали единен жизнен стандарт във всички области на империята. Barroso не споменава и, че Европейския съюз е империя, в която различните националности имат различен достъп до социалните придобивки.

Така например с отпадане на ограничението за българи и румънци от 01.01.2014 г. да работят в Германия и Великобритания, за тях Германия въвежда особен режим, с цел те да могат равноправно с германците да работят в Германия, но да не могат да ползват социалните придобивки на германците, в случай че останат без работа. Според изследване на DGB (публикувано на 30.12.2014 в Tagesschau) 50% от всички безработни в Германия, които успеят да си намерят работа, най-късно до шестия месец, са отново безработни.

Според решение 11.11.2014 - C-333/13 на Европейския съд в Люксембург, българи, румънци и пр. граждани от Европейския съюз, нямат право на социална помощ за безработни в Германия.

Европейският съд отговаря на съдебен иск за дискриминация. Това ще рече, че дискриминация в Евросъюза има само, ако примерно българите решат да изгонят чуждестранните "инвеститори" в електроразпределението, водоснабдяването и пр. животоподдържащи национални блага, които чуждестранни "инвеститори" са обсебили и с политиката си оставят българските граждани без препитание.

Но ако в страни като Германия, от които произхождат тези "инвеститори" решат да оставят български или румънски граждани без препитание, тогава няма дискриминация.

И този особен режим за гастарбайтери в Германия е по-хуманен, от онзи в концентрационните лагери, по време на фашизма. Докато в концлагерите нетрудоспособните изпращали в газовата камера, то в Евросъюза нетрудоспособните само ги връщат в държавата, от която са дошли.

Британският премиер David Cameron предлага в цяла Западна Европа да се предприемат строги мерки за лишаване на чужденците (от Източна Европа) от всички социални придобивки за срок от четири години:

Лишаване от данъчни облекчения, лишаване от надбавки за недостатъчни доходи от трудови взаимоотношения, лишаване от добавки за жилище, лишаване от детски надбавки за чужденци, чиито деца не живеят във Великобритания.

В случай че западно-европейците не се съгласят с условията, Великобритания заплашва да напусне Евросъюза.
Winners and losers of EU integration
Това, което Германия не успя да постигне с
две Световни войни, Евросъюзът го постигна с
големи лъжи.

Въпреки че България теоретически е член на Евросъюза от 2007 год., до ден днешен (2014 г.) повечето онлайн-магазини в Западна Европа са изключили достъпа за закупуване на стоки от тях от България (както и за Русия, Беларус и Украйна достъпа е изключен).

Когато български гражданин го издирва полицията от Западните "партньори", България веднага го екстрадира на Запад, да го вкарат там в затвора. Но когато западен гражданин извърши престъпление в България, го изпращат в родината му, където за послушание обикновено го помилват (Британският гражданин Майкъл Шийлдс, след опит за убийство в България през 2005 г., по хулигански мотив).

Всички членове на Евросъюза са равноправни,
но някои са по-равноправни.


Според доклад на "Forschungsbereich beim Sachverständigenrat deutscher Stiftungen für Integration und Migration (SVR)", младежите в Германия с чуждестранни имена, въпреки идентични оценки и квалификация, с тези на германски младежи, при кандидатстване за професионално-учебно място, биват дискриминирани и често им бива отказано практикантско място в производството.

Copyright:www.aliceswonderland.eu


Разширяване на Евросъюза

Show-down на обединението на Европа, е приемането на Източно-Европейските страни в Евросъюза, което много наподобява "приемането" на местното индианско население от европейците в Северна Америка, през епохата на Великите географски открития.

Много хора не знаят, че в договора с Евросъюза липсва клауза, която да регулира отношенията със съответната държава, в случай че тя поиска да напусне Евросъюза. Както липсва клауза в американската конституция, в случай че местното индианско население реши да реституира собствеността си от преди цивилизирането от европейците.

Двойни стандарти в Евросъюза

Характерно за Европейския съюз са двойните стандарти за отделните му членове. Например в Западните държави срока на валидност на SIM карта за предплатена услуга за мобилен телефон след 2005 г. отпада. През януари 2011 г. върховният съд в Германия - Bundes­gerichts­hof решава предплатените услуги да не могат да бъдат анулирани от мобилните оператори, след изтичане на определен срок. Още през 2006 г. няколко съдебни решения срещу "o2" и "Vodafone" имат подобен резултат, но не налагат законово изменение в общите условия за ползване.

В същото време в под-държави като България "Комисията за регулиране на съобщенията" през 2014 г. е решила срока на валидност на предплатена SIM карта за мобилен телефон, от до сегашния една година, да бъде съкратен на един месец, респективно до три месеца, но само в случай че потребителите заплащат на всеки три месеца над десет лева.

Докато Германия и останалите европейци изискват от България всичко да приватизира и да отдаде на западните корпорации , питейната вода в Германия принадлежи на държавата. Във вихъра на либерализиране и прокарване на концесионни директиви от ЕС през 2013 г., населението на Германия протестира от страх, да не бъде приватизирана и водата. В цяла Европа протестират 1,3 милиона души, срещу плановете на Брюксел.

Според немската министърка Ilse Aigner, водата не е стока, а най-важната ни храна ("Wasser ist unser wichtigstes Nahrungsmittel"). При което немците получават потвърждение от еврокомисара Michel Barnier, че питейната вода в Германия няма да се приватизира с декрет от Брюксел.

Всичко това разбира се не важи за "партньори" като България, която далеч преди да влезе в Евросъюза със закон е забранила водата в България да бъде държавна: "...в Закона за водите изрично е казано, че е абсолютно задължително при прекратяването на концесията да се обяви нова процедура по концесия."
Елен Герджиков

"Quod licet Iovi, non licet bovi."
"Това, което е разрешено за Юпитер,
за добитъка не е разрешено."

- латинска поговорка.Европейски ценности

В медийното пространство често се срещат формулировки на Евросъюза, като "Общност на ценности" (на немски "Wertegemeinschaft"). Например когато в една държава от Евросъюза, платени клакьори протестират срещу правителство, неудобно за корпорациите, казионните медии в Евросъюза наричат протестите - "протести за ценности". В противоположност на протести срещу понижаване жизнения стандарт на населението - наричани от господстващите "протести на гладните". Т.е. бедните нямат ценности. Само богатите имат ценности.

Жизненият стандарт в Евросъюза

Европейският Съюз (ЕС) е обединение на европейски държави, които се самоопределят като демократични и си поставят за цел да опазват мира, чрез разполагане на оръжия за масово унищожение и войски на източната граница на ЕС, и се стремят да повишат жизненото равнище на гражданите си, чрез редуциране на социалните им придобивки.

По данни на Европейската статистическа служба за 2008 г. 37% от европейските граждани не са могли да си позволят едноседмична лятна почивка, 10% не са могли да си позволят отопление в дома си, а 9% не са могли да си позволят да ядат месо поне три пъти седмично.

Въпреки експанзията на интернет в световен мащаб, според последния доклад на Европейската комисия, на европейско ниво (както и в България), все повече се увеличава броят на домакинствата, които нямат интернет.

През 2012 година в Евросъюза 35% от домакинствата са били без интернет, през 2013 г. техният дял възлиза на 37%. В България през 2012 г. са нямали интернет 42% от домакинствата, през 2013 г. 51% от домакинствата са без достъп до интернет.
european union help
Според списание "Der Spiegel", 15 дни
почивка през 2011 г. са могли да си позволят само един от десет души в Германия. Само 32% от германците с месечен доход под 1500 евро са били на почивка през годината 5 дни. През 2001 година са могли да си позволят ходене на курорт 34% от населението на Германия. 1991 година тези които са ходили на почивка са съставлявали 45% от населението на Германия.

Предполага се, че бюджетът на Италианската мафия, който надхвърля 200 млрд. евро, надвишава бюджета на ЕС за 2014 г., който е около 140 млрд. евро. Италианската мафия предлага най-скъпото нещо на този свят - наркотици, а Евросъюза предлага единственото безплатно нещо - евро-атлантически ценности.
Евросъюз
Още по темата:

Йерархия в Евросъюза

Приемането на Турция в Евросъюза

Бедността в ЕС прогресира

www.aliceswonderland.euwww.aliceswonderland.euwww.aliceswonderland.euSpiderwww.aliceswonderland.euwww.aliceswonderland.euwww.aliceswonderland.eu
© 2006-2019 www.aliceswonderland.eu
All rights reserved


eXTReMe Tracker