Please enable / Bitte aktiviere JavaScript!
Veuillez activer / Por favor activa el Javascript!
Европска Унија
Последни новини игри рисунки музика филми приказки моите прятели празници уроци impressum
Европейский союз Европейски съюз Europäische Union European Union Unión Europea Union européenne Unione europea União Europeia Europar Batasuna Europeiska unionen Den europeiske unionen Den Europæiske Union Euroopan unioni Europese Unie Unia Europejska
Evropská unie Európai Unió Uniunea Europeană 欧州連合 歐洲聯盟 الاتحاد الأوروبي اتحادیه اروپا यूरोपीय संघ 유럽 연합 Liên minh châu Âu สหภาพยุโรป Avrupa Birliği Європейський Союз Uni Eropa Еўрапейскі Саюз
Evropska unija Европска Унија Ευρωπαϊκή Ένωση
Европа-3D
Алиса поздравува со денот на Европа сите луѓе на земјата!

Со потпишување на договорот од Лисабон, Европската Унија се претвора во една
федеративна држава. Претседателот на Европската комисија Жозе Баросо, споредува
Европската унија со империја. Тој појаснува дека во споредба со сите други
досегашни империи во Европската Унија сите земји членки доброволно се лишуваат
од сувереноста.

Show-down на обединувањето на Европа, е усвојувањето на Источно-Европските
земји во Унијата, што многу личи на "прифаќањето" на локалното население
индијански во Северна Америка во новоформираната од Европејците земја - САД.

Многу луѓе не знаат дека во договорот со ЕУ недостасува клаузула која ќе
ги регулира односите со државата, во случај кога таа побара да ја напушти
ЕУ. Како што недостасува клаузула во американската устав, во случај дека
локалното население индијански одлучи да реституира сопственоста од пред
цивилизирането од Европејците.

Европската Унија (ЕУ) е повторно обединување на демократски европски држави,
кои си поставуваат за цел да заштитат мирот, преку распоредување на проектили
и војници на источната граница на ЕУ, и се стремат да ја зголемат животниот
ниво на граѓани, преку заштеда од социјалните им бенефиции .

Според податоците на Европската статистичка служба за 2008 година 37% од
европските граѓани не можеле да си дозволат еднонеделни летен одмор, 10% не
можеле да си дозволат греење во својот дом, а 9% не можеле да си дозволат да јадат месо најмалку три пати неделно.

Copyright:www.aliceswonderland.eu


Според списанието "Der Spiegel", 15 дена одмор во 2011 година можеле да си
дозволат само еден од десет луѓе во Германија. Само 32% од Германците со
месечен приход под 1500 евра биле на одмор во текот на годината 5 дена.
Во 2001 година можеле да си дозволат одење на одморалиште 34% од населението
на Германија. 1991 година овие кои оделе на одмор се сочинуваат 45% од
населението на Германија.
Европска Унија

www.aliceswonderland.eu www.aliceswonderland.euwww.aliceswonderland.eu Spiderwww.aliceswonderland.eu www.aliceswonderland.euwww.aliceswonderland.eu
© 2006-2019 www.aliceswonderland.eu
All rights reserved


eXTReMe Tracker