Please enable / Bitte aktiviere JavaScript!
Veuillez activer / Por favor activa el Javascript!
Първобитно общество Първобитно общество
Последни новини игри рисунки музика филми приказки моите прятели празници уроци impressum

Безкласово общество

Според Фридрих Енгелс, първобитното общество е било безкласово общество - Urkommunismus (първобитен комунизъм). В това общество не е имало разделение на труда и всички негови членове са имали равен достъп до благата. Не е имало и семейство.

Съветски археолози през 1920-те и 1930-те откриват фигурки на Венера от палеолита, които според тях доказват матриархат в първобитното общество. Археологът Vere Gordon Childe провежда през 1920-те разкопки на гробове от новокаменната епоха в Шотландия и идва до заключението за Новокаменно безкласово общество.

Какво би било поведението на хората в общество, в което всички негови членове имат равен достъп до благата, на днешно време е тема на научната фантастика.

Copyright:www.aliceswonderland.eu


Във филма "Seeking a Friend for the End of the World" / "Търси се приятел за края на света" на Лорен Скафария от 2012 год., предстоящ апокалипсис обезсмисля значението на парите, с което и премахва задръжките на хората и те се отдават на оргии и групов секс и жените, когато се запознават с някой мъж, не питат: "Какво работиш?"

Copyright:www.aliceswonderland.eu


Филмът "These Final Hours" (2013), режисьор Zak Hilditch, също тематизира поведението на хората при предстоящ апокалипсис. В него също голяма част от хората преди края на света се отдават на сексуални оргии. А жените от пасивен пол, се превръщат в активен пол и сами предлагат секс.

Екпериментално безкласово общество, в което всички имат равен достъп до благата, е
Kommune I (K1), основано на 01.01.1967 в Западен Берлин и преустановено през ноември 1969, в разгара на сексуалната революция.


Още по темата:

Праистория

Сексуалните отношения при пещерния човек

Общество, в което всички негови членове имат равен достъп до благата

Хипотези относно праисторията

Изкуството на пещерния човек

www.aliceswonderland.eu www.aliceswonderland.euwww.aliceswonderland.eu Spiderwww.aliceswonderland.eu www.aliceswonderland.euwww.aliceswonderland.eu
© 2006-2019 www.aliceswonderland.eu
All rights reserved


eXTReMe Tracker