Please enable / Bitte aktiviere JavaScript!
Veuillez activer / Por favor activa el Javascript!
Customer and a prostitute (a money pouch is hanging on the wall), tondo of a red-figure kylix
Жетон (spintria) за публичен дом в Древен Рим, с изображение на педерастия.
Последни новини игри рисунки музика филми приказки моите прятели празници уроци impressum

Цена за секс

Сексът срещу заплащане спада към услугите и цената му се определя на принципа на цените за услугите, т.е. съотношението между предлагане и търсене на съответната услуга.

Copyright:www.aliceswonderland.eu


В древна Гърция около 400 г. пр.н.е. евтините проститутки, така наречените αὐλέτιδες, са оказвали секс-услуги за две драхми - цена, регулирана от държавата. В случай че някой мъж заплатил повече от 2 драхми, той бил предаван на съд и осъждан. На днешно време е точно обратното: Организираната престъпност контролира проститутките да не подбиват цените. По-скъпо от обичайната им цена могат да поискат, по-евтино нямат право.

Гръцкият поет Анакреон/Ανακρέων (570 г. пр.н.е. - 485 г. пр.н.е.) наричал евтините проститутки - цистерни за събиране на телесни течности.

Според американски автори, вследствие сексуалната революция, нараства предлагането на безплатен и необвързващ секс, което води до драстично намаляване броя на жените, упражняващи проституция, както и падане цените на предлаганите от тях услуги.

Според публикации на United States Department of Justice, в началото на 20-ти век всяка 50-та жена в САЩ, на възраст между 20 и 30 години, официално проституира. Проститутките работещи в публичните домове, имали годишен доход 76000 US-Dollar (приравнен с днешните цени). В днешно време една улична проститутка в Чикаго изкарва средно по 18000 US-Dollar на година.

Падане цените на проститутките е свързано не само с предлагането на безплатен секс, а и с увеличаване числеността на жените, желаещи да проституират, характерно за Celebrity Culture. Падане цената на компютрите не произлиза от предлагане на безплатни компютри, а от масовото им разпространение. Падане цените на проститутките е свързано и с увеличаване количеството на жени, преселващи се от други държави.

Покачване цените за секс-услуги не означава непременно намаляване на желаещите да работят в резистентния към икономически кризи бранш, не означава и покачване морала в обществото. Най-често покачване цената за секс е свързано с износ на работна ръка зад граница и последвал дефицит на същата.

Ако една 20 годишна проститутка в България през периода 1991-1999 година оказва интимни услуги срещу 10$ в час, а след 2007 година за същото ѝ се заплаща 100$, а за 10$ вече се предлагат 40-50 годишни проститутки, то това не означава че желаещите да проституират са намалели 10 пъти или че стандарта на живот се е повишил 10 пъти.

За проститутките важат същите правила, както и за строителните работници. След отваряне на границите, голяма част от строителните работници и жените в репродуктивна възраст напускат България, за да търсят по-добри пазари за стоката си на Запад. Съответно жените, които остават в родината си числено намаляват, което води до повишаване на цената им.

Износът на работна ръка е причината и за намаляване на раждаемостта и стопяване на населението на България и на останалите източно-европейски държави.
Депопулация на населението на Източна Европа 1990-2014 г.
На фона на глобален прираст на населението на Земята, единствено в Източна Европа населението прогресивно намалява.

В общество с пазарна икономика, цените на стоките и услугите се определят от съотношението между търсене и предлагане.

В последните години на Запад се предлага нова секс-услуга "Flat-rate-sex" - срещу заплащане на фиксирана цена, клиента може да ползва всичките проститутки в публичния дом, за определено време. В Швейцария например често се срещат рекламни обяви с предложения за
"Bis zu 60 Girls täglich - Pauschal 160 Franken inkl. Essen".
"До 60 момичета на ден - за общо 160 франка, с включена храна."

Или промоции - след втората наета проститутка, за всяка следваща да се доплаща по 20 франка.

Феминистки организации критикуват "Flat-rate-sex", което унижавало човешкото достоинство на дамите. Защото трябвало да работят "No Limit".


Още по темата:

Цената за секс зависи от оборота
loading...
Българките в Германия предлагат дъмпинг цени

Успешните българки на прехода

Колко струват българките на Запад

Цена на роби

www.aliceswonderland.eu www.aliceswonderland.euwww.aliceswonderland.eu Spiderwww.aliceswonderland.eu www.aliceswonderland.euwww.aliceswonderland.eu
© 2006-2019 www.aliceswonderland.eu
All rights reserved


eXTReMe Tracker