Please enable / Bitte aktiviere JavaScript!
Veuillez activer / Por favor activa el Javascript!
Последни новини игри рисунки музика филми приказки моите прятели празници уроци impressum

Кой трябва да плаща сметката?
Кой трябва да плаща сметката?
Когато се говори за отношения между мъжа и жената, най-често се говори за любов, а не за плащане на сметки. В практиката отношенията между жените и мъжете, още от първата среща опират до плащане на сметки, тъй като съвместно прекарване на времето на обществено място - посещение на културни мероприятия или на заведения за обществено хранене, изискват определени разходи. Съвместният живот в общо жилище също е съпътстван от съвместни разходи.

Докато в Западните индустриални държави е прието сервитьорът да попита клиентите на заведението, дали да изготви сметките отделно или заедно, то в България се е наложила норма, сметката да е обща и ако кавалерът поиска отделни сметки, сервитутката е възмутена, дамата е кисела а кавалерът се изчервява, като че трябва да има чувство за вина.

Утвърденият обичай, сметката да се плати от този, който предлага посещение на заведение, дамите най-често заобикалят, като те самите никога не предлагат, а изискват мъжа да предложи. И ако мъжът предложи дамата да му отиде на гости, съответно тя отказва от целомъдрие, но се съгласява да отиде на заведение и мъжа да ѝ плати сметката.

Както гепардът усеща след няколко секунди преследване, дали има шанс да догони жертвата и навреме се отказва, за да не се изморява излишно, така и опитните играчи по време на разговора усещат доколко имат шанс за секс със жената и в случай че шансовете са минимални, казват на жената, че се налага за кратко време да излезат от заведението, след което повече не се връщат и оставят дамата да плати цялата сметка. Глупаците   се надяват до последно и плащат сметката на дамата, защото са кавалери.

Традицията мъжа да плаща сметките, произлиза от времето преди индустриалната революция, когато жените са били неграмотни, работели са в селското стопанство, месили са хляб, перели са на реката, шили са дрехи и не са имали доходи. От тази епоха датира и "мъдростта", че мъжа се женел за да има кой да го пере и да му готви.

До 1950-те в Западните индустриални държави жените са получавали с 40% по-ниски заплати от мъжете, за съизмерими длъжности. В миналото работата по заводите и фабриките е изисквала физическа сила и мъжете са били предпочитани и по-високо платени.

В Австрия чрез реформа в законодателството - Familienrechtsreform, правата на жените се изравняват с правата на мъжете чак през 1975 г. В Западна Германия (ГФР) до 1977 г. жената е трябвало да получи разрешение от съпруга си за упражняване на професия (§ 1356 BGB). До 1957 г. в Западна Германия жените не са имали право да имат собствена банкова сметка, без разрешение от съпруга си.
Работещи жени в Италия 1900 г.
Работещи жени в Италия 1900 г.


На днешно време мъжът вече не се нуждае от перачка и готвачка, защото има перални машини, евтини закусвални и супермаркети. Освен това в постиндустриалното общество на 21-ви век работниците във фабриките управляват роботи, за което не се изисква мъжка физическа сила. А за интелектуален труд жените са не по-лоши от мъжете.

loading...
И жените са еманципирани и често имат по-високи доходи от мъжете и по-рядко са засегнати от безработица. По данни на ЦРУ през 2013 г. 30.2% от мъжете между 15-24 год. и 25.7% от жените в България са безработни.

Често жената мотивира меркантилното си поведение, като необходимост да гарантира издръжката на потомството. За разлика от животните, които правят секс само за размножение, при хората - жените правят секс най-често в периодите, в които не могат да заченат. Това ще рече, че секса при хората само по изключение се практикува за размножение. И когато на жената ѝ се плащат сметките, това не допринася за издръжка на потомство. Напротив - със всяко следващо плащане на женски сметки, мъжът намалява финансовите си възможности за издръжка на своето (бъдещо) поколение.

Както паразитите оказват негативно влияние върху развитието, размножаването и продължителността на живота на своите гостоприемници, така и плащането на женски сметки, оказва негативно влияние върху качеството на живот и репродуктивната способност на мъжете.

Често жените твърдят, че когато се били срещали с мъж, който им харесвал, те били оставяли той да им плати сметката. А когато не го харесвали, тогава те сами си били плащали сметката, за да не се били чувствали зависими от него.

В действителност е точно обратното: Когато жената харесва един мъж, най-често тя настоява сама да си плати сметката. А някои жени даже се престарават в стремежа си да не изглеждат в очите на мъжа проститутки, и плащат и неговата сметка. В редки случаи, когато жената вижда изключителна изгода и държи непременно да се хареса, може да плати сметката и на приятелите на възлюбения си.

Copyright:www.aliceswonderland.eu


В случай че жената не харесва кавалера с който се среща, е все едно какво той ще си помисли за нея, след като първата среща ще остане и последна. В тези случаи, за жената това да си плати сметката, са излишни разходи. Освен това подигравката е по-голяма, когато мъжа се надява напразно, а жената го муфти. Желанието мъжа да бъде използван и унизен, обикновено е акт на мизандрия.

Жените често си уговарят срещи с мъже, с които от самото начало нямат намерение да имат връзка. С такива флиртове жените поддържат тонуса си, както котката си играе с мишката, за да се тренира за следващите жертви. При тази игра мишката не ощетява котката, както при безперспективните срещи жените не си плащат сметките. Богатите мъже не плащат сметките на жените. С тях жените не си играят, както котките не си играят с големи зверове. Котките си заравят изпражненията, за да ги прикрият от големите зверове, както жените си прикриват миналото.

Сигурно съществуват и жени, които независимо от отношението си към кавалера, сами плащат сметките си, за да запазят достоинството си и това на мъжете. Но такива жени са изключение и като такова потвърждават правилото. Хората с достоинство и тези, които ги интересува чуждото достоинство са изключение.


Още по темата:

Мъже, които плащат сметките на жените

Продължителност на връзката преди започване на секс

Кавалерството в медиите

Ролята на подаръците в любовта

Раздяла

www.aliceswonderland.eu www.aliceswonderland.euwww.aliceswonderland.eu Spiderwww.aliceswonderland.eu www.aliceswonderland.euwww.aliceswonderland.eu
© 2006-2019 www.aliceswonderland.eu
All rights reserved


eXTReMe Tracker