Please enable / Bitte aktiviere JavaScript!
Veuillez activer / Por favor activa el Javascript!
култ към статус символи
Последни новини игри рисунки музика филми приказки моите прятели празници уроци impressum

Конфиденциалност, при упражняване на проституция

При упражняване на проституция, жените са заинтересовани от конфиденциалност, тъй като не искат техни роднини, приятели и познати, да разбират с какво се занимават. Само жени, които освен с проституция, се занимават и с търговия на хора, разказват на приятели и познати за миналото си, с цел да примамят други жени за проституция.

В някои държави проституцията е разрешена и проститутките плащат данък-доход. Въпреки това, страхът от опозоряване мотивира жените да изискват конфиденциалност при упражняване на занаята си. Страхът от опозоряване мотивира жените да търсят работа като проститутки извън населеното място, в което живеят, често и в друга държава, в която не познават законите и не знаят местния език.
култ към статус символи
През 1990-те, в началото на прехода към демокрация, България, както и останалите Източно-Европейски държави, все още не бяха приватизирали и отдали на западните "инвеститори" националните си блага, поради което Запада създаваше трудности, при издаването на виза на източно-европейците.

През този период българките заминаваха да проституират в Румъния, румънките пък идваха в България. Всички те с надеждата, че никой няма да узнае какво работят.

Изискването за конфиденциалност е причината и за наложилата се традиция - писмени договори и споразумения относно дела от печалбата, да не принадлежат към мейнстрийм в този бранш.

Конфиденциалност в трудовите правоотношения означава работа на черно. При упражняване на проституция, липсата на трудов договор означава, че всеки опит за укриване на доходите, се наказва не от данъчните инспектори на държавата, а от сводника на проститутката. От там идват и постоянните синини по колената на проститутките.
култ към статус символи
Както при всяка друга почтенна работа, липсата на писмен договор носи риск, труда на наемоработника въобще да не му бъде заплатен. Проститутки, към които няма голям интерес, поради външността или възрастта им, обикновено сутеньорите ги експлоатират да работят само за топла храна и подслон, като им обещават, че в бъдеще, когато придобият повече опит с клиентите, ще започнат повече да им плащат.

По правило сутеньорите имат връзки с корумпирани полицаи. И когато някоя нелегална проститутка-чужденка започне да си търси правата и да настоява да ѝ се заплаща, сутеньорите се уговарят с полицията да я арестуват и след като ѝ конфискуват всички намерени в нея пари и златни накити, жената я депортират обратно в родината ѝ.

Същата процедура не рядко се прилага и на мъже-гастарбайтери, които работят нелегално зад граница. Първоначално им взимат паспортите, с обещанието че ще им извадят работни визи, след което мъжете работят ангария, докато търпението им се изчерпа и започнат да настояват да им се плати, при което посредниците се уговарят с местната полиция, да ги арестуват и депортират в родината им.

Но дори и след приемането на Източно-европейските държави в Евросъюза, западните медии съобщаваха за работници от Полша в Италия и Германия, които са работили при условия близки до робство. Било им е заплащано неколкократно по-малко от минимума и са живели в контейнери по 30 души заедно - мъже и жени, в район заграден с телена ограда.


Още по темата:

Работа на черно в България

www.aliceswonderland.eu www.aliceswonderland.euwww.aliceswonderland.eu Spiderwww.aliceswonderland.eu www.aliceswonderland.euwww.aliceswonderland.eu
© 2006-2019 www.aliceswonderland.eu
Всички права запазени


eXTReMe Tracker