Please enable / Bitte aktiviere JavaScript!
Veuillez activer / Por favor activa el Javascript!
Публични домове в концетрационни лагери
Последни новини игри рисунки музика филми приказки моите прятели празници уроци impressum

"Wenn der deutsche Mann als Soldat bereit sein solle,
bedingungslos zu sterben, dann müsse er auch
die Freiheit haben, bedingungslos zu lieben."

Adolf Hitler 23.04.1942

"Щом като германецът трябва да е готов като
войник безусловно да умре, трябва да има свобода
и безусловно да прави любов."

Адолф Хитлер

Проституция във
фашистките концентрационни лагери


Екстремна форма на човешко общество с контрасти, представлявали нацистките концентрационни лагери, по времето на Втората световна война. Те са разполагали със собствен публичен дом - Lagerbordell, който за благозвучие нацистите наричали "Sonderbaus" - Особени постройки.

В лагерните публични домове   жени измежду затворничките са работели по собствено желание. В лагерната йерархия, проститутките са имали престижен статус - получавали офицерска храна и спали в добре отоплено помещение, на легла с възглавници. В лагерните публични домове е имало завеси на прозорците, вази с цветя на масите, а на стените висели картини. Красавиците са се чувствали като дами, а а техните клиенти - надзирателите като баровци.

В тези помещения за VIP-услуги се "работело" на 15 минутен такт, а амбициозните лагеристи заплащали не с банкноти а с бонус-купони:
купони
Т.е. проститутките в лагерите работели без лимитно - Flat rate само за офицерска храна и топло легло. И за да не се товарят с много работа, по-пробивните са ставали гаджета на надзирателите на публичния дом - така наречените Funktionshäftling, които от благодарност са препращали посетителите към останалите проститутки.

При демокрацията проститутките, в противоположност на тези от KZ-Lager, работят срещу заплащане и са заинтересовани да имат колкото се може повече клиенти. И пак стават гаджета на надзиратели и сутеньори, но този път за да ги препоръчват на клиенти и да работят повече.

Някои клиенти не желаят да посещават публичните домове и поръчват проститутка по телефона. В тези случаи надзирателите-сутеньори сами решават коя да е избранницата и избират тази проститутка, с която имат "сериозна връзка".
Публични домове в концетрационни лагери
В публичния дом на концентрационния лагер се е водел строг отчет, всеки посетител е записвал във ведомостта дали е доволен. Когато се събрали по три недоволни посетители, жената е била изпращана отново при останалите затворнички - на тежка физическа работа, глад, студ и минимални шансове за оцеляване.

Според някои източници, почти всички затворнички, решили да оцелеят по този начин, са доживели до края на войната. Поради политическа коректност няма официални публикации, доколко няколкото хиляди клиенти в месец, на проститутките им е повлияло след войната да създадат семейство.


Още по темата:
loading...
Твърдения, относно публичните домове в Kz-Lager

Проституция в Япония през фашизма

Проституцията през вековете

www.aliceswonderland.eu www.aliceswonderland.euwww.aliceswonderland.eu Spiderwww.aliceswonderland.eu www.aliceswonderland.euwww.aliceswonderland.eu
© 2006-2019 www.aliceswonderland.eu
All rights reserved


eXTReMe Tracker