Please enable / Bitte aktiviere JavaScript!
Veuillez activer / Por favor activa el Javascript!
японски публичен дом
Китайско момиче в японски публичен дом
Последни новини игри рисунки музика филми приказки моите прятели празници уроци impressum

Проституция по време на фашизма в Япония

Японският фашизъм не се различава от нацизма в Германия. В периода 1932 - 1945 год. "жените за утешение" (на японски 慰安婦, ian-fu) развличат японските войници, на окупираните от японците територии в Източна и Югоизточна Азия.
Проститутки за японските войници
Оборудването на публични домове, в които японските войници ще отмарят с девойки от поробеното население, според японското ръководство щяло да допринесе за повишаване морала и бойния дух на японската армия.

Според различни източници, в "Станциите за утешение", преминават около 410 000 млади жени, от които голяма част под 18 год.

"Без значение беше дали е сутрин или вечер.
Един войник излизаше, а в същото време друг
влизаше."

Пак Кумджу - една от бившите "девойки за утешение".

Количеството на бордеите на окупираните територии непрекъснато нараствал. В един доклад на японското военно министерство от 03.09.1942 се казва, че в Северен Китай има 100 "станции за утешение", в Централен Китай - 140, в Южен Китай - 40, в Югоизточна Азия - 100, в Южно Море - 10, на остров Сахалин - 10 публични домове.
Проститутки за японските войници
"Станциите за утеха" били три групи: Първата група била под прякото управление на японското военно командване. Втората, най-многочислената, била контролирана от частни лица които всъщност са били подставени лица на военните. Третата група публични домове били собственост на частни предприемачи и в тях пускали както военни, така и цивилни японци, желаещи да се позабавляват.

"Центровете за утеха" прекратили бизнеса, с поражението на Япония и изключването ѝ от Втората световна война.

До ден днешен се води полемика, между японски, китайски и корейски историографи, доколко дамите в публичните домове, са оказвали секс-услуги по собствено желание или са били принуждавани насилствено да проституират.

Японските публични домове са разполагали с лекар, който периодически е преглеждал дамите за венерически болести. Според свидетелски показания на бивши обитателки на "домовете за разтоварване", лекарят след преглед ги е изнасилвал. Практиката проститутката да прави секс с лекаря-венеролог след прегледа, съществува при всички режими - фашизъм, социализъм и демокрация. В случаите че тя го прави доброволно, става дума за платежното средство, с което жената заплаща прегледа.

Японското външно министерство по онова време спира да издава виза на японски проститутки да напускат границите на Япония и военните сутеньори започват все по-активно да набират дами от Корея и Китай.

Методите на склоняване към проституция и по време на фашизма са били същите, както и на днешно време при демокрацията: В началото на войната, японски сутеньори са набирали по легален начин проститутки в окупираните Корея, Тайван, Манджоу-Го и Китай, с обяви в местните вестници.

По данни на американски военни, участвали в разпитите след капитулацията, много от жените са били подлъгани с обещания за високо заплащане за работа в чужбина, след което са получили само по няколко стотин йени. В големите градове номера с подлъгването не е функционирал и японците отвличали жени. Свидетели от Източен Тимор разказват, че момичета още преди да получат първата си менструация, са били отвличани за нуждите на публичните домове. Въпреки това, предлагането на проститутки е било по-малко от търсенето и японските окупатори са изнасилвали и отвличали местното население.

Hank Nelson, професор от австралийския национален университет, пише за публичните домове в Папуа Нова Гвинея. Той цитира дневник на Gordon Thomas - военнопленник в Rabaul. Thomas пише, че жените са имали секс с 25 до 35 мъже дневно.

Японския премиер Синдзо Абе (яп. 安倍 晋三) през 2007 изявява съжаление за случилото се, но пояснява, че не е доказано принуждаването на жените да проституират. Много документи от онова време са унищожени, за да не би жертвите на войната, да се окажат колаборационисти.

На днешно време, в условията на процъфтяваща свобода и демокрация, не се поставя въпроса за принудителна проституция. Въпреки това, в американски и руски порно-филми, често могат да се видят порнозвезди от Източна Европа, със синини по колената и подбедриците и белези от изгаряния по гърба и задните части.www.aliceswonderland.eu www.aliceswonderland.euwww.aliceswonderland.eu Spiderwww.aliceswonderland.eu www.aliceswonderland.euwww.aliceswonderland.eu

© 2006-2019 www.aliceswonderland.eu
Всички права запазени


eXTReMe Tracker