Please enable / Bitte aktiviere JavaScript!
Veuillez activer / Por favor activa el Javascript!
Акция на феминистки
Последни новини игри рисунки музика филми приказки моите прятели празници уроци impressum

Идеята на феминистките

Феминизмът е инспириран от идеята да се предостави на жената достъп до ръководни, силови и доходоносни длъжности в структурите на държавната власт, без да се ограничават утвърдените през вековете привилегии на жената, като слаб пол и без да се засяга разделението на труда в семейството.

Copyright:www.aliceswonderland.eu


В този стил, лайтмотив в повечето американски филми е, жената да превъплащава супергероя. Жената е агресивна и се бие като мъж.

В някои страни (Германия) се подготвя квота, за дялово участие на жените в политическото управление. Това ще рече, че жените няма да бъдат поставени в условия на конкуренция с мъжете, за определени длъжности. Както например има квота за депутатските места в Европарламента и държави като Германия не се конкурират с държави като България, в управлението на Евросъюза.

Но и за работни места извън политиката, жената също практически не е в условия на съвършена конкуренция с мъжете. Младата и добре излеждаща жена предлага на работодателя си "екстри", които никой мъж не може да предложи. А повечето работодатели са мъже и подчинените им служителки са контингента, в който шефовете биха имали успех в любовта.

Това е и причината, защо жените са по-малко засегнати от безработица, и защо жените живеят по-дълго от мъжете.

Идеята на феминистките не е жената да бъде финансово независима от мъжа, за да поеме неговата функция, да издържа семейството и децата. Напротив, според феминистките, жените трябва да имат възможност да се ориентират и към професии, които им доставят удоволствие, независимо дали ще могат да се издържат от тях. Мъжете са отговорни за издръжката на семейството и трябва да работят само онова, за което се заплаща.

Твърдението на феминистки, че жената на днешно време е еманципирана и финансово независима от мъжа, поради което има претенции относно външността на мъжа, е лъжа. Богати и проминентни жени не се омъжват за мъже-модели, омъжват се за още по-богати от тях мъже, независимо от външността и възрастта им. Привлекателни и запазени 40+ годишни жени не търсят млади, красиви мъже за безплатен секс.

Защото идеята на феминистките не е жената да бъде финансово независима, за да може да избира мъжете по външност и по любов, както мъжете избират жените.
loading...
Феминизмът си поставя за цел да разшири правата на жената, без това да влияе негативно върху задълженията ѝ. В САЩ, както и в много Западно-европейски страни, жените могат да предявяват съдебен иск за изнасилване срещу законния си съпруг. В същото време съпругът е длъжен да издържа жената (ако тя не работи), независимо дали тя му изневерява и независимо дали тя е съгласна да има секс със него. Ако неработещата жена реши да се разведе, има право да изиска по съдебен път разноските за адвокат да поеме съпруга ѝ, който работи.

Copyright:www.aliceswonderland.eu


Официално феминизмът се бори срещу проституцията, порнографията и всички форми на с-експлоатация на жената. В Германия например, феминистки организации упражняват натиск върху правителството, да забрани така наречените "Flatrate-Bordell" - публични домове, в които клиентите срещу определена сума, могат да се ползват от услугите на всички обитателки на вертепа. Идеята на феминистките не е да се забрани на жените да получават пари от мъжете за секс, а да се облекчат секс-услугите, които жените предоставят.

И формулировки, че проституцията започва от секс за вечеря в ресторант или съвместна почивка на море, трябва да бъдат изтрити от интернет (Уикипедия), защото черпене и подаръци за дамите, според феминистките, трябва да се възприема от мъжете като проява на добро възпитание и мъжко достоинство. За мъжа трябвало да е обидно, жената сама да си плаща сметките. И плащане сметките на жените галело мъжа по самочувствието.

www.aliceswonderland.eu www.aliceswonderland.euwww.aliceswonderland.eu Spiderwww.aliceswonderland.eu www.aliceswonderland.euwww.aliceswonderland.eu
© 2006-2019 www.aliceswonderland.eu
All rights reserved


eXTReMe Tracker