Please enable / Bitte aktiviere JavaScript!
Veuillez activer / Por favor activa el Javascript!
Sexual Revolution
Последни новини игри рисунки музика филми приказки моите прятели празници уроци impressum

Сексуалната революция

Сексуална революция, известна още като "сексуална либерализация" - sexual liberation, е термин, който характеризира исторически промени, касаещи общественото самосъзнание, по отношение на сексуалния морал.
loading...
За първи път в световната история, сексуалната революция става предмет на официална държавна политика, по времето на Октомврийската Революция в Русия през 1917г. Според болшевишката идеология, жените получават сексуална свобода и равни права с мъжете.

Изразът сексуална революция произлиза от книгата на Вилхелм Райх "Die Sexualität im Kulturkampf" 1936г. В нея той дискутира контрола на раждаемостта, предоставяне на контрацептиви, разрешаване на аборта, разрешаване на развода, незачитане на законния брак, сексуално образование като профилактика на болестите, предавани по полов път.

Copyright:www.aliceswonderland.eu


Всъщност сексуалната революция се осъществява не от автори като Вилхелм Райх и Зигмунд Фройд, а от характерния за 1950-те и 1960-те години както в капиталистическия, така и комунистическия блок, икономически възход. А последствията от икономическия възход са: Ниско ниво на безработица, просперитет за голяма част от населението и съответно практическа възможност за повечето граждани, за създаване на моногамна връзка и семейство.

В разгара на сексуалната революция, през 1965 година от всички новородени в Европа, най-малък дял имат извънбрачните, в сравнение с минали и бъдещи епохи. Най-висок дял имат извънбрачните деца в днешното дистопично пардон демократично общество.

Съотношението между бракове и разводи в Германия
Също и разводите в Европа през 1960-те са били пет пъти по-малко, от колкото на днешно време (2015 г.)

Copyright:www.aliceswonderland.eu


Свободна любов и безплатен и необвързващ секс е имало и в древността и през средновековието, но само за чорбаджиите. За аргатите е имало морал, за тях секса е служел само за размножаване, както при животните.

Сексуалната революция оказва влияние и на движението Нудизъм (Натуризъм). Нудистки плажове е имало още през 19 век, но масовото им разпространение е през 60-те и 70-те години на 20-ти век.


Още по темата:

Последствия от сексуалната революция

Революции

Полов отбор

Полигамия

Полиамория - групово семейство

Полиандрия - многомъжество

Полигиния - многоженство

www.aliceswonderland.eu www.aliceswonderland.euwww.aliceswonderland.eu Spiderwww.aliceswonderland.eu www.aliceswonderland.euwww.aliceswonderland.eu
© 2006-2019 www.aliceswonderland.eu
All rights reserved


eXTReMe Tracker