Please enable / Bitte aktiviere JavaScript!
Veuillez activer / Por favor activa el Javascript!
Мъжки вторични полови белези
Последни новини игри рисунки музика филми приказки моите прятели празници уроци impressum

Полов отбор

Сексуалната селекция (от латински selectio - подбор) е една от трите форми на селекция, според теорията на Чарлз Дарвин. В Своя труд "Призход на видовете" от 1859 год. Чарлз Дарвин описва трите вида: Естествен отбор, Изкуствен отбор и Полов отбор.

Вътревидовата конкуренция е довела до полов диморфизъм, вследствие "битката между индивидите от един пол, по принцип мъжките, за притежанието на женския пол". В процеса на еволюция, се резвиват вторични полови белези, характеризиращи половия диморфизъм.

Copyright:www.aliceswonderland.eu


При животните вътревидовата конкуренция се основава на външна красота, която информира относно здравословното състояние, физическата сила и хитрост при самците. В минали епохи в човешкото общество   парите не са играли решаваща роля, както на днешно време, поради което конкурентите в половия отбр са били кастрирани, с цел да загубят вторичните си полови признаци и съответно привлекателността и потентността си.

За разлика от животните, при които няма пари, то при хората "битката между мъжките, за притежанието на женския пол" се основава на финансово ниво и произлизащия от него социален статус. От там произлиза и все повече увеличаващият се контраст между класите в капиталистическото общество.

Характерният за капитализма прираст на икономиката, при хората се изразява в натрупване на пари при мъжете, т.е. усилване на вторичните им полови признаци. В "надпреварата във въоръжението" между половете, жената имплантира силикон в гърдите, задника и устните си, увеличава токовете на обувките си, удължава ноктите си, прикачва към косата и миглите си екстеншъни. Обезкосмява тялото си, за да усили половия диморфизъм.

Значението на социалния статус при половия отбор се тематизира във филма от жанра магически реализъм "To Rome with Love" на Уди Алън от 2012 год.

Въпреки техническия прогрес и развитието на човешкото общество, половият отбор при хората е запазил всички особености, характерни за животинския свят. Шимпанзетата, които са полигамни, се комбинират по два самци, за да отнемат самката на друг мъжкар. Американците се комбинират със западно-европейците, за да отнемат жените на останалите народи, чрез пропаганда, чрез феминизъм, защита правата на жените, развлекателната индустрия ("Faith, Love and Whiskey").

На Фейсбук всичко се разказва,
на доктор всичко се показва,
на съпруг нищо не се казва,
а на шефа не се отказва.Още по темата:
loading...
Полов диморфизъм

Вторични полови белези

Асиметрична война между половете

Война и полов отбор

Ролята на половия отбор

Ролята на външността при половия отбор

Ролята на възрастта при половия отбор

Какво привлича самките

www.aliceswonderland.eu www.aliceswonderland.euwww.aliceswonderland.eu Spiderwww.aliceswonderland.eu www.aliceswonderland.euwww.aliceswonderland.eu
© 2006-2019 www.aliceswonderland.eu
All rights reserved


eXTReMe Tracker