Please enable / Bitte aktiviere JavaScript!
Veuillez activer / Por favor activa el Javascript!
Dhelpra dhe lejleku
Dhelpra dhe lejleku
loading...
Breaking news Games Painting Music Films Fables My Friends Holidays My lessons About us
Лиса и журавль Лисицата и щъркелът Der Fuchs und der Storch The fox and the stork El zorro y la cigüeña Le Renard et la Cigogne キツネとコウノトリ 狐狸和鹳 Lis i bocian लोमड़ी और सारस Η αλεπού και το λελέκι Räven och Storken 여우와 황새 A raposa e a cegonha La volpe e la cicogna
Лисица и рода Лисиця і журавель Liška a čáp สุนัขจิ้งจอกกับนกกระสา A róka és a gólya Лисицата и штркот Ræven og storken Vulpea şi barza الثعلب و اللقلق Tilki İle Leylek Burung Bangau dan Rubah Лисиця і журавель Reven og storken De vos en de ooievaar Kettu ja haikara
روباه و لک لک Cáo và Cò Azeria eta zikoina השועל והחסידה - ז'ן דה לפונטיין Refurinn og storkurinn Líška a bocian Արագիլն ու աղվեսը Lisica in štorklja La guilla i la cigonya Dhelpra dhe lejleku Lapsa un stārķis Kaval rebane ja rumal toonekurg ನರಿ ಹಾಗೂ ಕೊಕ್ಕರೆ
3D-anaglyph

Dhelpra dhe lejleku


Fabulat e La Fontaine

Dhelpra thirrindë shtëpi
Një lejlek, se kish gosti
U shtruan ndënë mësallë
Dhe zunë bashkë të hanë
Vetëm një sahan me dhallë,
Tjetër gjellë nukë kanë,
Lejleku me sqep të gjatë
S'hëngri fare atë natë
Se zonja dhelpër s'e priti
Dhallët me vrap e gllabiti.
Po lejleku këtë dhunë
Q'i bëri dhelpra, nuk e harronte;
I tha një ditë:
"Të vish tek unë
Të hamë sonte."
"Zot, do të vij,
- tha zonja dhëlpër.
Me miqt'e mi
S'bëj naze tepër."
Dhe vate
Ndaj nate.
Lejleku mish bleu,
E vuri dhe e zjeu.
Copa-sopa kur e preu;
E vari në një shishe.
Që kishte lënë përdhe:
Erdhi ora që të rrinë.
Bashkë të han' e të pinë.
Dhelpra u gëzua,
Se ra erë mishi;
Lëvdoi miknë q'e grishi
Pastaj këmbëkryq u shtrua
Me gas të math atë natë.
I suall kastile
Mishtë në botile
Me fyt të ngusht' e të gjatë,
Ku qeft i zogut shkon më tepër
Po jo dhe goja që ka një dhelpër.
Po jo dhe goja që ka një dhelpër.
Për këtë shkak
Dhelpra s'hëngri dot aspak,
S'vuri dot mish në dhëmballë
Dhe iku me bishat në shalë.

Ju që punoni
Tekdo me dhunë,
Të tillë punë
Do të pësoni.

www.aliceswonderland.eu www.aliceswonderland.euwww.aliceswonderland.eu Spiderwww.aliceswonderland.eu www.aliceswonderland.euwww.aliceswonderland.eu
© 2006-2019 www.aliceswonderland.eu
All rights reserved


eXTReMe Tracker