Please enable / Bitte aktiviere JavaScript!
Veuillez activer / Por favor activa el Javascript!

Последни новини игри рисунки музика филми приказки моите прятели празници уроци impressum

Spin-Doctor


Маркетинг и реклама в предизборна кампания, се осъществява от така нареченият Spin-Doctor - предизборен мениджър. Както всяка реклама и политическата има за цел да манипулира общественото мнение. Spin е английска дума, която означава завъртане, тоест манипулиране, поради което някои PR-експерти отричат това понятие.

В противоположност на политическия пропагандист, СПИН-Доктора не се занимава с разясняване на определена идеология. Spin-Doctor има за цел да постави в максимално полижителна светлина този който го е наел и/или максимално да очерни неговите конкуренти.

Предизборният мениджър работи с инсценировки, организира различни мероприятия и събития, използува масмедиите, изфабрикува сензации, като например "Плана Подкова" или ужасяващите оръжия за масово унищожение в Ирак, организира "спонтанни" дебати във форумите в интернет и т.н.

Spin-Doctor остава винаги Сивият кардинал - човекът зад кулисите.

Методите на корпоративния съветник се тематизират във филма-сатира "Wag the Dog"/"Да разлаем кучетата" 1997 с Робърт де Ниро и Дъстин Хофман, който и "пророкува" бъдещи военни интервенции.


Още по темата:

Лобиране в интернет

www.aliceswonderland.eu www.aliceswonderland.euwww.aliceswonderland.eu Spiderwww.aliceswonderland.eu www.aliceswonderland.euwww.aliceswonderland.eu

© 2006-2019 www.aliceswonderland.eu
Всички права запазени


eXTReMe Tracker