Please enable / Bitte aktiviere JavaScript!
Veuillez activer / Por favor activa el Javascript!
шпионин
Последни новини игри рисунки музика филми приказки моите прятели празници уроци impressum

Акции на тайните служби

От 1970 до 1980 година е просъществувала марксистко-ленинистка партия в Холандия наречена Marxistisch-Leninistischen Partij Nederland (MLPN). Партията е имала за цел да настрои обществеността срещу комунизма, както и да събира информация кои от студентите и интелектуалците имат леви наклонности.

Бившият началник на отдела за контраразузнаване на Холандия Frits Hoekstra, разказва в своята книга "In Dienst van de BVD" на българки "В услуга на тайните служби", как MLPN е основана от холандското контраразузнаване, при помощта на американските шпионски служби CIA, като последната е имала достъп до всички секретни документи и досиета на холандските граждани.

През 2012 година холандският висш шпионин Frits Hoekstra издава книга, в която разобличава кариерата на снахата на холандската кралица - Mabel Wisse Smit. В неговата книга Frits Hoekstra описва развитието на холанското контраразузнаване в стила на тотално контролиране на населението, характерно за Съветския Съюз през епохата на Сталин.

Frits Hoekstra разобличава любовните връзки на принцеса Мабел с холандския мафиотски бос и наркобарон Klaas Bruinsma, който е убит през 1991 и босненския външен министър Muhamed Sacirbey, по времето на шпионската ѝ дейност на Балканите.

През 2007 година немските политици обвиняват немските тайни служби Bundesnachrichtendienst (BND), че помагали на Борис Елцин в борбата с чеченските сепаратисти, по време на президентските избори в Русия. След успешна акция и убиването на чеченския предводител Джохар Дудаев през 1996 година, Елцин е преизбран. Според изявления на руските тайни служби, Дудаев притежава на банковите си сметки почти 300 милиона долара, Шамил Басаев 80 милиона долара.

На 27.04.1995 год. руските спецслужби обкръжават чеченските сепаратисти. Чеченците не се предават. По-късно става известно, че чеченските бойци са били информирани за плановете на Москва след един ден да обяви мораториум - нещо, което самите руски военноначалници не са знаели.

През 2007 година немските тайни служби разкриват таен публичен дом, в който "работят" отвлечени деца от Чехия, а клиенти са педофили из между висши полицаи, съдии, политици. Първоначално съдът иска да унищожи доказателствата, като обвинява специалните служби в превишаване на правата им. Впоследствие всичко утихва, осъдени няма, обществеността както изглежда е забравила за случая.

"Cu è surdu, orbu e taci, campa cent’ anni ’mpaci."


"Който е глух, сляп и ням, живее 100 години на свобода."

- Поговорка на сицилианската мафия.

През март 2008 в германската търговска верига-дискаунт Lidl, се разразява скандал, относно шпионирането на служителите в магазините. Биват намерени стотици страници протоколи със записани ден и час на посещение на тоалетната от служителите, кой с кого евентуално има любовна връзка, кой от служителите е неспособен според падарите.

През 2008 година немските разузнавателни служби купуват досиетата на немски граждани от LGT-банка в Лихтенщайн. Според официалната версия немското разузнаване BND Bundesnachrichtendienst заплатило 5.000.000€ на Heinrich Kieber - бивш служител от LGT Bank в Лихтенщайн, след което Германия му издава паспорт с друго име. Според неофициални източници Heinrich Kieber е само прикритието на истинския доносник - банкер-педофил, когото немската разузнавателна служба BND е шантажирала, за получаване на информация.

САЩ неколкократно съди швейцарски банки, за това че техни служители съветвали свои клиенти - американци, как изгодно да съхранят парите си от данъчните власти, от което става известно кой инспирира подобни акции.

През Октомври 2011 се разгласява, че немските тайни служби през 2010 са се сдобили отново с Steuerdaten-CD - диск с данни за неплатени данъци от немски граждани, от банка в Люксембург. Този път на доносника Германия заплатила хонорар 3.000.000 евро.

До този момент от тези акции е известен само един случай на осъден за неплатени данъци (условно), но казионните медии разгласяват, че десетки хиляди подплашени граждани се били предали доброволно и заплатили със задна дата данъци, за да не ги съдят.

Според немското законодателство, покупка на открадната вещ е криминално престъпление. Но в една правова държава като Германия, очевидно законите не се отнасят за самата държава.

През юли 2012 става известно че Германия пак е откраднала информация от база данни в швейцарска банка (заплатила 3,5 милиона евро на доносник).

През април 2009 става известно, че ръководството на Mercedes-Benz събира информация за заболяванията на своите служители.

През февруари 2011, при една демонстрация на левите, с цел да се предотврати сборище на неонацисти в Дрезден, немската полиция проследява чрез мобилните телефони - Funkzellenauswertung, присъствието на повече от 1.000.000 души, в района на демонстрацията. Полицията в демократичната държава се интересува от симпатизанти на леви политически партии. Търговците на наркотици и терористи, не са заплаха за господстващите.

През април 2011 става известно, че iPhone записва без знанието на потребителите, местоположението им. Програмата, която създава профил за движение на потребителя, е 184 KiloByte, нарича се iPhoneTracker и е написана от британските програмисти Pete Warden и Alasdair Allan.

Програмата функционира от средата на 2010 година и очевидно потребителите са я инсталирали с някой Software-Update на Apple.

През Октомври 2011 се разразява скандал в Германия - Държавата поръчва на фирмата DigiTask, така наречения държавен троянец - Staatstrojaner W32/R2D2.A.

Според официалните правомощия, полицията има право да записва телефонните разговори например чрез Skype и кореспонденцията на граждани, заподозряни в тежки престъплеия.

Компютърни хакери от Chaos Computer Club обаче доказват, че немския държавен троянски кон има възможности и да записва всяко натискане клавишите на компютъра - Keylogger, да записва разговорите в стаята, да заснема с уебкамерата, както и да прави Screenshot на всеки 30 секунди. Освен това немският троянец е в състояние, впоследствие да инсталира други програми в заразения компютър, както и да качва от интернет документи, които да послужат като доказателства при обвинението на собственика му.

През март 2014 год. "The Washington Post" съобщава, че американската шпионска служба NSA е разработила програма, за подслушване телефонните разговори на една цяла държава.

Програмата се нарича "Mystic" и е разработена през 2009 год., а е влязла в употреба през 2011 год., по данни на бившия служител на NSA - Edward Snowden. По молба на правителството на САЩ, "Washington Post" не съобщава за коя държава става дума. За претърсване на телефонните разговори служи компютърна програма по име "Retro".Смята се, че полезните изкопаеми на 21-ви век, са личните данни на населението. Но това не трябва да го говорите на улицата в България, защото ще ви вземат за конспиративен теоретик.Още по темата:

Заплата в тайните служби

Назначаване на тайни агенти

Растерно издирване

Европейски проект ИНДЕКТ

Тайните служби и тероризма

Стратегия на напрежение

Троянски кон


www.aliceswonderland.eu www.aliceswonderland.euwww.aliceswonderland.eu Spiderwww.aliceswonderland.eu www.aliceswonderland.euwww.aliceswonderland.eu

© 2006-2019 www.aliceswonderland.eu
Всички права запазени


eXTReMe Tracker