Please enable / Bitte aktiviere JavaScript!
Veuillez activer / Por favor activa el Javascript!

Последни новини игри рисунки музика филми приказки моите прятели празници уроци impressum

Управление чрез политически партииУправлението на съвременното общество, се осъществява от политически партии. В държавите с многопартийно управление е утвърдена практика да бъдат генерирани партии, които нямат за цел да управляват, а единствено да дискредитират други партии пред обществеността. Пример за това е марксистката партия в Холандия "Marxistisch-Leninistischen Partij Nederland" (MLPN), създадена съвместно от американските и холандските тайни служби ЦРУ и BVD. ЦРУ нарича акцията Operation Red Herring.

Ролята на партията "MLPN" е била да настрои обществеността срещу комунизма, както и да събере информация кои от студентите и интелектуалците симпатизират на левите партии. Този метод на дискредитиране на нелюбими партии, Западните Демокрации комбинират с терористични акции, осъществявани от тайни военни организации като "Гладио".

В България виртуални партии са някои крайно леви партии, официално прокламиращи реставрация на комунизма от преди 1990 г. В действителност тези партии се активират в критични моменти, като хулят и очернят "БСП". На съшия принцип са и националистически партии-ментета, чиято задача е в критични моменти да дискредитират "Атака".

В устройството на съвременните демократични държави, изборите са основен начин за легитимиране на властта и те са свободни от принудителни елементи.

Разликата между "Cumshot" в порно-филмите и
"Cumshot" в политическите избори, е че порнофилмите
завършват с "Cumshot" върху лицето на жената,
а политическите партии започват да управляват
масите със семеизпразване върху лицето им.По изключение властта може да бъде легитимна и без избори: През ноември 2012, САЩ, Франция и Евросъюза признават сирийската опозиция зад граница, предвождана от Ahmed Muas al-Chatib, за единствен законен представител на сирийския народ.

Доколкото е известно сирийската опозиция е представена от съвет от 60 члена, като само на четирима от тях са известни имената. Колкото са - толкова. Според официалните медии, сирийската опозиция е отговорна за взривяване на автомобилни-бомби пред девически училища в Сирия, както и публични мъчения и екзекуции на безпомощни арестанти.

При Западните демокрации теоретически всякакви партии имат право при определени условия да участват в изборите. На практика управляват две партии: Ляво-центристка и дясно-центристка, които циклично през по-дълъг или по-къс период си сменят ролите на управляваща и опозиционна и играят "Добрия полицай и лошия полицай" - баснята за Прилепа и невестулката.

Тъй като разликата в управлението на едната и другата партия или коалиция е незначителна, става въпрос за правителство и неговото резервно правителство - опозиционната партия е "Second unit" на управляващата. На български се нарича "партийна въртележка". В пластичната хирургия се нарича Rhytidectomy, в (автомобилната) промишленост - Facelifting.

"The few who understand the system will either
be so interested in its profits or be so dependent
upon its favours that there will be no opposition
from that class, while on the other hand, the great
body of people, mentally incapable of comprehending
the tremendous advantage that capital derives from
the system, will bear its burdens without complaint,
and perhaps without even suspecting that the system
is inimical to their interests."

The Rothschild brothers of London writing
to associates in New York, 28.06.1863.

"Малкото, които разбират системата, са дотолкова
концентрирани върху личната си изгода или са дотолкова
зависими от нея, че из между тях никога няма да има
опозиция. Голямата маса от хора обаче, умствено не са в
състояние да проумеят и те си носят бремето без да се
оплакват, вероятно и без някога дори да заподозрят,
че тази система е техен враг."

Братята Ротшилд, до техни американски
бизнес-партньори 28.06.1863

Принципа на управляващи и опозиционни партии, намира приложение и в икономиката на съвременното демократично общество: Верига магазини се "конкурира" с друга верига магазини с различни цени на едни и същи артикули, като и двете вериги магазини принадлежат към един и същ концерн.

Фирми-производители на една и съща стока се конкурират, при което едната фирма оцелява, а другата фалира, при което и двете са собственост на един и същ предприемач.

Принципа на генериране на конкуренция в икономиката и генериране на политическа опозиция, намира приложение и в генериране на мнения сред населението - Astroturfing. Сценарият е винаги един: Про-западно настроените граждани спечелват, над малцинството неудачници, носталгиращи по социализма. По време на студената война, управляващите в западните демокрации заклеймяват действителната опозиция, като ги наричат комунисти. След края на студената война комунизма е вече демоде, а опозиция в истинския смисъл на това понятие в западните демокрации, се нарича конспиративна теория. Конспиративни теоретици както и така наречените Whistleblower, са дисидентите в демократичната държава.
loading...
Те са подложени на репресии. В държава с демократични традиции най-леката форма на репресии по отношение на нелюбими граждани, е така нареченият мобинг - психотерор, който се организира от работодателя и цели репресирания да загуби работното си място. Когато става въпрос за известни на обществеността дисиденти, се прилагат по сурови методи - те биват обвинявани в криминални престъпления (най-често изнасилване на жени).


Още по темата:

Политически спектър

www.aliceswonderland.eu www.aliceswonderland.euwww.aliceswonderland.eu Spiderwww.aliceswonderland.eu www.aliceswonderland.euwww.aliceswonderland.eu
© 2006-2019 www.aliceswonderland.eu
All rights reserved


eXTReMe Tracker