Please enable / Bitte aktiviere JavaScript!
Veuillez activer / Por favor activa el Javascript!
Стратегия на напрежение
Последни новини игри рисунки музика филми приказки моите прятели празници уроци impressum

"They who can give up essential liberty to
obtain a little temporary safety, deserve
neither liberty nor safety."

Benjamin Franklin 1775

"Този, който е готов да се раздели с основната
свобода, за да постигне малко краткотрайна
сигурност, накрая не печели нито свобода,
нито сигурност."

Бенджамин Франклин

Тайните служби и тероризма

Понятието "терор" или "терор от горе", обозначава методи на всяване на страх и ужас сред гражданите или сред опозиционни политически групировки. Понятието "тероризъм" или "терор от долу", означава нападение срещу управляващите.

Един от методите на "Терор от горе", е Стратегия на напрежение (от италиански strategia della tensione) - обобщаващо понятие, за комплекс от тайни мерки за дестабилизиране и манипулиране на обществото или всяване на несигурност сред части от населението, в определен регион или в една държава, които се извършват или поощряват от органите на държавата и/или глобално действащ (банкерски) елит.

Понятието за първи път се употребява през 1990 г., във връзка с разследване на терористични актове в Италия, за периода декември 1969 до декември 1984 год.

Стратегия на напрежение се базира принципно на компютърния вирус - Scareware (Сборна дума от "scare" - уплаха и "software"). На монитора на потребителя се появява съобщение, че компютъра му е заразен с вирус или троянски кон. Принципа на действие на Scareware е да създаде паника у потребителя, който от страх че компютъра му е заразен с вирус, да се реши да инсталира "антивирусна" програма от интернет, която всъщност е троянски кон или да преведе неголяма сума пари на указания адрес в интернет, след което Scareware престава да безпокои ползвателя.

loading...
С цел дестабилизиране и манипулиране на обществото, управляващите/наднационалното задкулисие си служат с нелегални средства, най-често с насилие и терористични актове, убийства, отвличания, в частност и психологическа война.

Управляващите инфилтрират агенти-провокатори, които целенасочено подстрекават мирни демонстранти към насилие, като самите те (агентите) по време на демонстрации нападат полицията.

Copyright:www.aliceswonderland.eu


В Германия са известни случаи на участници в антиглобалистки   протести, маскирани с качулки и шалове, които хвърлят "Молотов коктейл" върху полицията. В момента, в който били разпознати от демонстрантите, веднага преминали в редиците на полицията, за да се укрият.

Тези мероприятия се провеждат естествено като операция под фалшив флаг, в комбинация с разпространяване на дезинформация, слухове и фалшифициране на доказателства, с които управляващите обвиняват определена политическа, етническа или религиозна група.

Освен дискредитиране на определени (най-често леви) партии, се цели и индуциране на желание за "Желязна Ръка", респективно толериране на репресии от страна на държавата, ограничаване правата на гражданите, легалното им подслушване и следене от полицията, в екстремен случай - обявяване на извънредно положение за опазване на държавността.

Съществен елемент на стратегия на напрежение, е криминализиране на политическите опоненти, с което те биват официално преследвани и изтласквани в нелегалност. По този начин ефективно се отстранява определена група или отделни личности, от възможността да участват в политическия живот. Докато дезинформираната и наплашена общественост, подкрепя мерките за сигурност.

Актьорите от инсценировката на управляващите са естествено служителите от тайните служби или техни протежета, които действат без официално разрешение от властите - Държавен тероризъм. Изпълнителите, както и изпълнителите на Цветните революции, най-често са криминални престъпници, неофашисти, десни екстремисти, които обикновено не са информирани от своите "работодатели", за смисъла и мотивите.

След приключване на операцията, изпълнителите биват прикривани от тайните служби, например изпращани в чужбина.

Изключително важно е, терористичните операции да са законспирирани и никога да не бъдат разкрити. Това включва предотвратяване на разследване, унищожаване на доказателства, тъй като разобличаване би довело до тежки наказателни последствия за участниците.

Освен това доверието на целенасочено дезинформираното население, в случай на разкритие, ще бъде отслабено по отношение на държавните органи, както и по отношение на държавата по принцип.

Нелегалните операции се финансират от тайните служби, но не от официални източници, а от така наречените Черни Източници - търговия с наркотици, търговия с оръжие и пр.

В зависимост от мотивацията, извършителите могат да произхождат от държавата, в която се извършва операцията или могат да произхождат от друга държава, която преследва определени цели в тази държава.

По време на война, се практикува терор над цивилното население на противника, така наречената Shock and awe-тактика. С аналогична тактика се провежда и "прехода към демокрация" в посткомунистическите източно-европейски държави, започнал в началото на 1990-те.

През 1962 год. Генералният Щаб на United States Army разработва таен план, под името "Operation Northwoods", за инсцениране на терористични акции в САЩ, върху американски цивилни самолети.

За случилото се е трябвало да бъде обвинена Куба, като по този начин се е целяло американската общественост да бъде манипулирана в смисъла на американска инвазия на Карибския остров.

Единият от подписалите документа е Lyman L. Lemnitzer, който по-късно става НАТО главнокомандващ в Европа. Планът не се осъществява на практика, поради отказа на президент Джон Ф. Кенеди.

"Aber schließlich sind es die Führer eines Landes, die die Politik bestimmen, und es ist immer leicht, das Volk zum Mitmachen zu bringen, ob es sich nun um eine Demokratie, eine faschistische Diktatur, um ein Parlament oder eine kommunistische Diktatur handelt[...] das Volk kann mit oder ohne Stimmrecht immer dazu gebracht werden, den Befehlen der Führer zu folgen. Das ist ganz einfach. Man braucht nichts zu tun, als dem Volk zu sagen, es würde angegriffen, und den Pazifisten ihren Mangel an Patriotismus vorzuwerfen und zu behaupten, sie brächten das Land in Gefahr. Diese Methode funktioniert in jedem Land."
- Hermann Göring

"Водачите на една държава са тези, които определят политиката. И винаги е лесно народа да се подтикне да ги следва, независимо дали чрез демокрация, чрез фашистка диктатура, чрез парламентаризъм или чрез комунистическа диктатура...

Дали народът има право да гласува или не, не играе роля и винаги може да се доведе до състояние, да изпълнява заповедите на вожда. Това е съвсем просто. Няма нужда нищо друго да се прави, освен да се твърди пред народа че е нападнат. И пацифистите да бъдат обвинени, че не са патриоти и да се твърди, че те поставят родината в опасност. Този метод функционира във всяка държава."

- Херман Гьоринг - главнокомандващ военновъздушните сили на Третия Райх
.


Още по темата:Антиамериканизъм

Терористичните актове в Италия през 1970-те години

Терористите от Париж - Charlie Hebdo

Ислямизъм

Стратегия на напрежение
loading...
Операция Циклон

Операция в Залива на прасетата

Операция «Мангуст»

Operation PBSUCCESS

Operation Northwoods

Връзките на ЦРУ с Коза Ностра

Операция Гладио

Цветни революции

Атентатът над Локърби

Mehmet Ali Ağca

Убийството на Пиер Паоло Пазолини

Хибридна война

Акции на тайните служби

Европейски проект ИНДЕКТ

Асиметрична война

Психологическа война

Blowback

Американци ходели в Куба да се наливат с бира

Redneck

www.aliceswonderland.eu www.aliceswonderland.euwww.aliceswonderland.eu Spiderwww.aliceswonderland.eu www.aliceswonderland.euwww.aliceswonderland.eu
© 2006-2019 www.aliceswonderland.eu
All rights reserved


eXTReMe Tracker