Please enable / Bitte aktiviere JavaScript!
Veuillez activer / Por favor activa el Javascript!

Последни новини игри рисунки музика филми приказки моите прятели празници уроци impressum

Пробивност

В периода на преход от социалистическата форма на управление в демокрация в края на 1980-те, в българския език все по-често се употребява думата "пробивен". В прекия смисъл думата означава предмет, който е предназначен за пробиване. В преносен смисъл се употребява за човек, който умее без талант и лични качества да преодолява препятствията пред себе си и да се издига в обществената йерархия.

Житейският успех или житейският провал на отделен индивид при животните се регулира от естествения отбор. За разлика от животните, човек зависи изцяло от обществото, от ценностната система на неговите членове, от местната и глобална политика.

В действителност "пробивност" като качество не съществува и е понятие, което се опитва да обясни явление, за което не се знаят истинските причини. Старите моми обясняват своя неуспех в личния си живот, с липса на настойчивост и нахалство. Лукавите обясняват житейския си успех с пробивност.

Както в професията, така и в личния живот, успехът или неуспехът са основани на комплекс от обективни и субективни причини. Когато хората не знаят или не искат да назоват причините за нечий успех в професията или в личния живот, те говорят за шанс, късмет или любов.

Човешката история е доказала, че сдобиването с пари почти винаги не зависи от талант. Примерите са много: Моцарт и Салиери, изобретателят на телевизора, изобретателят на телефона.
loading...
Лайтмотив на съвременната пропаганда е създаване на стереотип за успешен човек - амбициозен, пробивен, без талант, без културни интереси, без скрупули, без човешко достоинство, политически дезинтересован, готов да върши всичко за пари, включително и да предаде собствените си роднини и родината си - характерно за Celebrity Culture. Това е и стереотипа за успешния соросоид - организатор на улични демонстрации и Цветни революции.

www.aliceswonderland.eu www.aliceswonderland.euwww.aliceswonderland.eu Spiderwww.aliceswonderland.eu www.aliceswonderland.euwww.aliceswonderland.eu
© 2006-2019 www.aliceswonderland.eu
All rights reserved


eXTReMe Tracker