Please enable / Bitte aktiviere JavaScript!
Veuillez activer / Por favor activa el Javascript!

Последни новини игри рисунки музика филми приказки моите прятели празници уроци impressum

Тероризъм

"Although we regularly stigmatize other societies as
rogue states, we ourselves have become the largest
rogue state of all. We honor no treaties. We spurn
international courts. We strike unilaterally wherever
we choose. We give orders to the United Nations but
do not pay our dues. We complain of terrorism, yet
our empire is now the greatest terrorist of all."

Gore Vidal

"Въпреки, че ние редовно заклеймяваме други държави
като бандитски, ние самите сме се превърнали в най-престъпната
държава. Ние не съблюдаваме никакви договори и международни
съдилища. По собствено усмотрение нанасяме удари,
където ни хрумне. Ние раздаваме заповеди на ООН, но не
плащаме членски внос. Ние се оплакваме от тероризъм, но
нашата империя на днешно време е най-наглия терорист."

Гор Видал (Gore Vidal 1925 - 2012, американски писател)


loading...
Терминът тероризъм произлиза от латински terrere и означава ужас или ужасяващ. След Френската Революция от 1789-1799, понятието терорист и тероризъм, се използува за обозначаване на политически врагове и за порицаване на използуваните от тях методи.

Понятието "Терор" или "Терор от горе", обозначава метод на господстващите, за всяване на страх и ужас сред гражданите или сред опозиционни (обикновено леви) политически групировки. Понятието "Тероризъм" или "Терор от долу", означава нападение срещу господстващите - в частност Blowback.

Един от методите на "Терор от горе", е Стратегия на напрежение (от италиански strategia della tensione), който представлява обобщаващо наименование на серия от тайни мероприятия с цел дестабилизиране и всяване на чувство за несигурност, сред части от населението, определен регион или цяла държава и се осъществява чрез членове на национално или глобално действащ елит.

Дефиниция за тероризъм, дава външното министерство на САЩ:

"Тероризмът е умишлено политически обосновано насилие срещу цивилни граждани "noncombatant" (в буквален превод не-враг или не-противник), осъществено от недържавни групировки или тайни агенти. Акция на политически мотивирано насилие срещу цивилни граждани, осъществена от военно подразделение, не попада в понятието тероризъм."

Масови кланета на цивилно население, се е практикувало през всички епохи и очевидно не е оказвало негативно влияние върху победителите. С педагогична цел, Великобритания от самото начало на Втората световна война, бомбардира домовете на цивилното население в немските градове. С цел, населението да направи преврат срещу Хитлер. Но човек, който е зает с проблема да оцелее, не мисли за политика.

След обявяването от Борис Сакскобургготски на "символична война" на Велокобритания и САЩ на 13 Декември 1941, съюзниците изпращат бомбардировачи Boeing B-17 Flying Fortress (летяща крепост) и B-24 Liberator, които превръщат в пепел жилищните сгради на София.

Този неудобен за САЩ и Великобритания период от българската история, за да го замаскират, те са поръчали на соросоидите да фалшифицират историята, като раздухват лъжата, че американци и британци са прелитали над България транзитно, за да бомбардират нефтени кладенци в Румъния, които снабдявали нацистката армия с гориво. И български изтребители-прехващачи са нападнали американците и британците и те за самозащита са пускали бомби върху цивилното население на България, в това число и детски играчки с вграден взрив, които да осакатяват децата на България.

В този стил турците раздухват лъжата, че Баташкото клане било по вина на българите, които подложили на геноцид българо-мохамеданите. И Турция искала да защити мюсюлманското население от злодеите-християни. В този стил НАТО нападна Югославия, като претекст за започване на война беше, че сърбите били подложили албанското население на геноцид - "Плана подкова" и НАТО застана в позата на защитник на албанците.

Очевидци разказват, че освен конвенционалните авио-бомби, англо-американците през Втората световна война пускат в България и детски играчки, писалки-мини, които при опит да бъдат отворени се взривяват, но не убиват децата, а само ги осакатяват: Откъсват пръстите на децата, ослепяват ги.

Според Уинстън Чърчил:
"София трябва да бъде изравнена
със земята и в развалините ѝ да
се засеят картофи!"След предложение на президентът Рузвелт към Чърчил бомбардировките да спрат, Чърчил отговаря:

"След като лекарството е свършило
толкова добра работа, нека българите
да продължат да получават допълнителни
дози от него."Но не само през Втората световна война се провеждат военни операции срещу деца. И на днешно време USA & Co. в Афганистан използват мини, маскирани като химикалки или детски играчки.

Холандският философ Йохан Хьойзинха в своята книга "Хомо Луденс", обяснява постиженията на цивилизацията, като произлези от игровия елемент в човешкото поведение. Според Johan Huizinga, играта предполага строго спазване на определени правила. Така например в сексуалните отношения игровият елемент е само до момента на започване на половия акт. Войната според Johan Huizinga също е игра с определени правила.

Някои автори, като например политолога от Хумболт-Университет Берлин - Herfried Münkler, прогнозират войните на бъдещето да бъдат асиметрични войни, партизански и терористични войни, тоест да не се подчиняват на досега известните правила за водене на открита война.

Американската дефиниция за тероризъм не се приема като интернационална: Например Великобритания нарича участниците в Американската война за независимост от 1775 до 1783, терористи.

Германия нарича левите екстремисти "Фракция на Червената армия" - RAF, терористи. Те извършват отвличане и убийство на Ханс-Мартин Шлайер - председател на асоциацията на работодателите, убийство на Ernst Zimmermann - шеф на оръжейния концерн MTU, убийство на Siegfried Buback - бивш нацист, главен прокурор на ГФР, вероятно и убийството на Detlev Rohwedders - мениджър от висок ранг, който се специализира в саниране на предприятия, което ще рече приватизиране и съкращаване на персонала. "Фракция на Червената армия" извършват и бомбен атентат в магазин през нощта, с цел нанасяне на финансови щети на господстващите, взривяват новопостроен затвор в Weiterstadt - без жертви на хора и RAF никога не убиват случайни граждани.

Съществуват предположения, че Peter Urbach - агент на немското контраразузнаване Verfassungsschutz (Защита на конституцията), снабдява с оръжия през 60-те левите екстремисти RAF.

В хода на Втората Цветна Революция в Украйна (2013/2014), фашисткото правителство в Киев, както и западните медии, наричат народните протести в Украйна - тероризъм.

Трубадурите на Новия световен ред в България наричат Атентатът в църквата "Света Неделя" на 16 април 1925 г. - тероризъм, въпреки че той е осъществен срещу военни, не цивилни граждани.

Copyright:www.aliceswonderland.eu
През септември 2009 немското министерство на вътрешните работи излиза с документ наречен "Vision eines freien und sicheren Deutschlands" - "Блян за свободна и сигурна Германия". В документа се начертават плановете за обединение на полицията с контраразузнаването, разрешаване на агентите да шпионират не само заподозрени в тежки престъпления, а и обикновени крадци и измамници. Да бъдат инфилтрирани агенти-провокатори в криминални банди и при извършване на престъпления, с цел да се утвърдят като престъпници в тези среди, да не бъдат съдени.

Шпионите не са само упълномощени от своето правителство да вършат престъпления зад граница, но и в родината си - държавата за която работят.

Швейцарският историк DR. DANIELE GANSER (Д-р Даниел Гансер) в своята книга "NATO Geheimarmeen in Europa" "Тайните армии на НАТО в Европа" 2008 година публикува исторически факти, за организираните от CIA (ЦРУ) секретни военни структури в Европа, които през времето на Студената война осъществяват терористични актове и атентати, като ги приписват на комунистите - цел дискредитиране на левите политически партии.

Една от секретните формации на НАТО е "Gladio" - създадена през 1950 г. от ЦРУ и английското разузнаване МI-6.

Американският документален филм Terrorstorm (A History of Government Sponsored Terrorism), проследява исторически терористичните актове през последното столетие, започвайки от Подпалването на Райхстага в 1933 и обвиняването на Георги Димитров.

Идеологически колониализма, Западът интерпретира като цивилизиране на варварски народи, а неоколониализма, като демократизиране на диктатури. В действителност Западът често си служи с инсталиране и подкрепа на диктаторски режими в Африка, Азия и Латинска Америка.

"Es ist wohl kein Antiamerikanismus,
wenn man feststelle,daß innerhalb
des gesamten Terrorismus auch der CIA
eine terroristische Organisation ist."

Günter Grass (Nobelpreisträger)

"Не е антиамериканизъм, да се констатира,
че в сферата на световния тероризъм,
ЦРУ също е терористична организация."

Гюнтер Грас (Носител на Нобелова награда)

Формално функцията на контраразузнаването в човешкото общество е тази на имунната система в организма на всички живи същества на земята. Т.е. има задачата да разпознава чуждите и вредни за организма клетки и съответно да ги унищожава или изолира. Известни в медицината автоимунни болести - ревматоиден артрит, полиартериит, гломерулонефрит, автоимунен хепатит, автоимунен полиендокринен синдром, автоимунна булозна дерматоза, синдром на Чарг-Штраус, морбус Крон, Sicca syndrome, витилиго и др., са патологичен процес, който представлява реакция на имунната система срещу собсвените си тъкани и органи.

Докато причините за автоимунните заболявания все още не са известни, то в края на 20-ти и началото на 21-ви век, с помощта на интерент, стават известни причините за терористичните актове извършвани от тайните служби, под фалшив флаг.


Още по темата:

Кой създаде тероризма?

Ислямизъм

Терористите от Париж - Charlie Hebdo

Терористът от Берлин е убит

Терористични акции в Германия през 1975

Operation Northwoods

Атентат срещу Ленин

Терористичните актове в Болоня

Превратът в Чили през 1973

Operation PBSUCCESS

Proceso de Reorganización Nacional

Южна Африка през 1980-те и 1990-те, под ръководството на Eugene de Kock

Убийството на Пиер Паоло Пазолини

Гражданската война в Алжир 1990

Атентати в Русия и САЩ

Mamoun Darkazanli

Съдебен процес срещу агенти на ЦРУ

Атентатът над Локърби

Mehmet Ali Ağca

Атентатът срещу генералния секретар на ООН Даг Хамаршелд

Ще бомбардират Антарктида

Мотиви за тероризъм

Война срещу терора

Асиметрична война

www.aliceswonderland.eu www.aliceswonderland.euwww.aliceswonderland.eu Spiderwww.aliceswonderland.eu www.aliceswonderland.euwww.aliceswonderland.eu
© 2006-2019 www.aliceswonderland.eu
All rights reserved


eXTReMe Tracker