Please enable / Bitte aktiviere JavaScript!
Veuillez activer / Por favor activa el Javascript!

Previous Next
Последни новини игри рисунки музика филми приказки моите прятели празници уроци impressum

Атентатът над Локърби

През 2010 WikiLeaks публикува секретни документи, от които става известно, че Lockerbie-атентатора Abdel Baset al-Megrahi е освободен от затвора в Шотландия, след като либийския вожд Muammar al Gaddafi заплашил Великобритания, че ще прекъсне всички икономически връзки с нея.

Copyright:www.aliceswonderland.eu


Локърби-атентатора Абделбасет Али ал-Меграхи е агент на либийското разузнаване, който е обвинен в организиране на терористичен акт на 21 декември 1988, при който загиват 270 невинни хора, от които 189 американци. На 20 август 2009 г. затвора в Шотландия го освобождава, на основание че е тежко болен от рак на простатата и лекарите прогнозирали не повече от 3 месеца живот. Австралийското радио съобщава, че Abdel Baset al-Megrahi живее и до ден днешен щастливо и безгрижно в луксозна вила в Либия.

На 20.05.2012 Abdel Basit Ali al-Megrahi умира от рак. При разследването, възложено от САЩ, става известно, че освобождаването на терориста е част от продължителна дипломатическа машинация между британското и либийското правителство, което целяло да подсигури достъпа на Бритиш Петролиъм, до нефтените залежи пред бреговете на Либия.

Copyright:www.aliceswonderland.eu


През март 2012 разследващата комисия публикува доклад от 800 страници в "Sunday Herald", от който става известно, че Megrahi вероятно не е бил замесен в планирането на атентата срещу "Pan Am". BBC публикува улики за участието на американските тайни служби в Локърби-атентата. В последствие репортажа на BBC изчезва.

През септември 2011 бунтовниците в Либия намират документи, от които става ясно, че Централното Разузнавателно Управление на САЩ - CIA и британската разузнавателна служба MИ-6 - Military Intelligence, MI6, са кооперирали с правителството на Муамар Кадафи.


www.aliceswonderland.eu www.aliceswonderland.euwww.aliceswonderland.eu Spiderwww.aliceswonderland.eu www.aliceswonderland.euwww.aliceswonderland.eu
© 2006-2019 www.aliceswonderland.eu
Всички права запазени


eXTReMe Tracker