Please enable / Bitte aktiviere JavaScript!
Veuillez activer / Por favor activa el Javascript!

Последни новини игри рисунки музика филми приказки моите прятели празници уроци impressum
Торговля Търговия

Търговия


Търговията е процес на обмяна на стоки, услуги, ценности, пари, роби, човешки органи и др. Търговията не възниква с появата на разделение на труда в първобитното общество. Търговия съществува и у едни от най-примитивните организми на земята - червеите, които са обитавали земята милиони години преди човека. Когато червеите се срещат и се занимават с любов, те измерват дължината на тялото си и количеството сперма, което всеки отделя, за да няма недоразумение и изиграни. Немските зоолози го наричат търговия със сперма (Червеите са хермафродитни животни).

В съвременното демократично общество разделението на труда довежда до оформянето на три групи хора: Хора които продават труда си, хора които продават труда на други хора и хора, които продават секс.

Природен закон е, че цената на стоката, се определя от съотношението между търсене и предлагане. За да намалят до минимум действието му, хората въвеждат корупция - маркетинг и реклама.

Според съвременните западноевропейски философи, президента на една държава също е стока, успеха на която зависи от PR (Public Relations). Маркетинг и реклама в предизборна кампания, се осъществява от така нареченият "Spin-Doctor" (политически съветник). Както всяка реклама и политическата има за цел да манипулира общественото мнение.

Войната според западно-европейските и американски фолософи, също е стока, която успешно се продава след успешен маркетинг и реклама. Например за войната с Ирак, се разпространява (дез)информация, че Ирак притежава ужасяващи оръжия за масово унищожение.

По време на конфликта в Югославия с косовските албанци през 1999 год., се разгласява от тогавашното немско правителство, така наречения военно-стратегически "План подкова", с който западните демокрации мотивират нападението над Югославия.


Още по темата:

Търговия на едро и търговия на дребно

Търговски баланс

Капаро

Бартер

Битпазар, битак

Свободна търговия или честна търговия

Лихварство

www.aliceswonderland.eu www.aliceswonderland.euwww.aliceswonderland.eu Spiderwww.aliceswonderland.eu www.aliceswonderland.euwww.aliceswonderland.eu
© 2006-2019 www.aliceswonderland.eu
All rights reserved


eXTReMe Tracker