Please enable / Bitte aktiviere JavaScript!
Veuillez activer / Por favor activa el Javascript!
Троянски кон
Последни новини игри рисунки музика филми приказки моите прятели празници уроци impressum

Троянски кон

В компютърния свят троянският кон, наричан още троянец, е програма която се използва за шпиониране на чужд компютър. В по-ранния етап на разпространението на интерет, беше известно че Троянският кон цели кражба на поверителни данни - пароли, информация за банкови сметки и кредитни карти.

На днешно време задачата на троянския кон е събиране на лични данни, профили за движение (на мобилни устройства), създаване на характеров профил на потребителите за нуждите на растеровото издирване.

Троянският кон, за разлика от компютърния вирус, не цели да прави бели на потребителя чрез изтриване на хард-диска, променяне на пароли, изключване на компютъра и др., а цели да остане незабелязън и да събира информация за ползвателя.

Антивирусните програми по правило не разпознават троянците, те разпознават само компютърните вируси, които са програмирани от самите производители на антивирусни програми.

Според статистика публикувана в Люксембург от Eurostat, за 2010 година България стои на върха на заразените компютри с вируси и троянски коне - 58%, следвана от Малта - 50%, Унгария - 46% и най-малко Австрия - 14%.

Copyright:www.aliceswonderland.eu


България стои също на върха и по отношение на непредпазливост относно децата в интернет. Само 2% от българите са инсталирали на компютъра си програма за защита на децата. Най-предпазливите в това отношение са семействата с деца от Люксембург и Словения - 25%. Не е изключено тази "непредпазливост" на българите, да е вследствие липсата на деца в семействата които имат компютри.


Още по темата:

Разкрити шпионски програми

Растерно издирване
loading...
Европейски проект ИНДЕКТ

Тайните служби и тероризма

Стратегия на напрежение

ФБР хакна iPhone на атентатора от Сан Бернардино

WhatsApp били въвеждали криптиране „от край до край”

Русия хакна американската Агенция за Национална Сигурност

www.aliceswonderland.eu www.aliceswonderland.euwww.aliceswonderland.eu Spiderwww.aliceswonderland.eu www.aliceswonderland.euwww.aliceswonderland.eu
© 2006-2019 www.aliceswonderland.eu
All rights reserved


eXTReMe Tracker