Please enable / Bitte aktiviere JavaScript!
Veuillez activer / Por favor activa el Javascript!
Ценностна система
Последни новини игри рисунки музика филми приказки моите прятели празници уроци impressum

Ценностна система

Ценностната система е съвкупност от етични приоритети на дадено лице, организация или общество, които служат като стереотип за насочване на човешкото поведение. Дефинирана ценностна система е моралният кодекс.

Ценностната система диференцира кое е добро и кое зло, кое е правилно и кое неправилно, кое е нормално и кое ненормално, кое е важно и кое маловажно, кое е приемливо и кое неприемливо, кое е срамно и кое не е срамно, кое е достойно и кое унизително. Ценностната система ръководи хората да обмислят действията си с далечна перспектива или да живеят ден за ден.

Copyright:www.aliceswonderland.eu


В изкуството ценностите и системите за оценка на художественото творчество се измерват с естетически, а не етически категории. А възпитаване на отношение към естетически ценности, влияе върху сформирането на етически ценности. Личности, които нямат отношение към изкуството, т.е. са естетически неграмотни, често са и етично недоразвити. Изнасилвачи, педофили или серийни убийци, по правило не са хора имащи отношение към изкуството.

Естетическа дезориентация, характерна за Celebrity Culture очевидно довежда до срив и на всеобщоприетите етически ценности - ученици изпаднали в амок избиват хаотично свои съученици и учители.

В миналото се смяташе, че от всички изкуства, само киното, поп-музиката и цирка, се финансират от публиката. В епохата на интернет и широкото разпространение на Peer-to-Peer мрежи, става ясно че дори и тези изкуства не се финансират единствено от продадените билети и дискове. А през 2011 г. става известно, че авангардизма в изкуството - атоналната музика и абстрактния експресионизъм от 20-ти век, са финансирани от ЦРУ и Рокфелер (виж филм: Използвани и манипулирани - творците в мрежата на ЦРУ).

Намаляване средствата отделяни от държавата за финансиране на изкуство, способства, а понякога и цели морална деградация на обществото.


Още по темата:

Видове ценности

Ценностна система и общество
loading...
Ролята на религията в сформиране на ценностната система

Евро-атлантически ценности

Приликата между фашистките и евроатлантическите ценности

Подмяна на ценностите

Влияние на ценностната система в отношенията между половете и усещането за щастие

Общочовешки ценности

Любов, морал, доверие, ценности

Самосъзнание

Фенкултура

www.aliceswonderland.eu www.aliceswonderland.euwww.aliceswonderland.eu Spiderwww.aliceswonderland.eu www.aliceswonderland.euwww.aliceswonderland.eu
© 2006-2019 www.aliceswonderland.eu
All rights reserved


eXTReMe Tracker