Please enable / Bitte aktiviere JavaScript!
Veuillez activer / Por favor activa el Javascript!
Религия Религия
Последни новини игри рисунки музика филми приказки моите прятели празници уроци impressum

Ролята на религията в сформиране на ценностната система

Религиите, за разлика от науката, се базират на догми, които от своя страна се базират на хлиядолетния опит и мъдрост на човечеството. Различията между отделните религии са незначителни, тъй като опита на човечеството (или Господ) е един. Въпреки, че религиите чисто теоретически са в конкуренция помежду си, отношенията между различните религии не са антагонистични, за разлика от отношенията между държавите и класите в обществото.

Всички религии, както и изкуството целят възпитаване на нематериални и вътрешни личностови ценности. Но възпитаване на нематериални и духовни ценности пречи на потреблението на лъскавите стоки, които произвежда Запада.

Християнството и ислямът забраняват лихварството, като едно от най-големите злини за човечеството. Но кредитното дело е основният поминък на американците и за да оцелеят, трябва да охулват християнството и исляма - битието определя съзнанието.

Християнската религия забранява преклонението пред идоли. Напротив, неолиберализмът насажда масовата култура и фен-културата.

Според християнството и исляма, както и според еволюционната теория на Дарвин, целта на секса е размножаване, поради което християнството и исляма забраняват хомосексуализма, педофилията. Но размножаване на народите е в противоречие с идеята на американците за Нов световен ред, основан на редуциране населението на Земята, с цел да се обезпечи хегемония на САЩ над останалите нации.

Религиите тренират волята на човека. Например през ислямския Рамазан (رمضان) правоверните мюсюлмани трябва да спазват пост, да не ядат и да не пият вода през светлата част на денонощието. Аналогични пости има и в християнските религии.

Религиите възпитават смелост. Един от каноните на сциентологията е:

"Danger is real. Fear is a choice."
"Опасността е реална. Страхът е въпрос
на избор."


Човек със силна воля и смелост мисли за бунт и революция, а не да се самозапалва.

Като противодействие казионните средства за масова информация публикуват карикатури на Мохамед и на Папа Бенедикт XVI.

Развлекателната индустрия произвежда антимюсюлмански филми като "Innocence of Muslims" ("Невинността на мюсюлманите") на Nakoula Basseley Nakoula - престъпник-рецидивист и "Der Medicus" (2013), режисьор Philipp Stölzl.

За неолибералите религията е вредна, както и всички идеологии, които пропагират колективизъм (Friedrich-August-von-Hayek, F.A.1976, S.44). Освен това религиите порицават или дори забраняват разводите. А едно от основните направления в американската пропаганда се занимава с разрушаване на семейните ценности. Исляма за неолибералите е най-вреден, защото задължава жените на асиметрична ендогамия.

Освен това религиите отричат фундамента на Новия световен ред: Джендър-теорията, повторния брак и хомосексуалното семейство.

Християнството е разрушило Римската Империя и затова "Империята на доброто" очерня религиите.


Още по темата:
loading...
В САЩ вкарват в затвора за християнски принципи

Религия и секс

Кой има интерес от религия?

www.aliceswonderland.eu www.aliceswonderland.euwww.aliceswonderland.eu Spiderwww.aliceswonderland.eu www.aliceswonderland.euwww.aliceswonderland.eu
© 2006-2019 www.aliceswonderland.eu
All rights reserved


eXTReMe Tracker