Please enable / Bitte aktiviere JavaScript!
Veuillez activer / Por favor activa el Javascript!
Евро-атлантически ценности Евро-атлантически ценности Евро-атлантически ценности

Последни новини игри рисунки музика филми приказки моите прятели празници уроци impressum

При евроатлантиците само ценностите са общи, парите не.

Евроатлантически ценности

Терминът "евро-атлантически ценности" е пропагандно клише на евроатлантиците, което обозначава еталон за поведение на васалните нации, в "Новия световен ред". Евроатлантически ценности е моралният кодекс на Запада, който източно-европейците (не западняците!) трябва да спазват.

Клишета като "Европейски ценности" или "Демократични ценности" са синоним на "Евроатлантически ценности". Най-често стереотипите се насаждат като знак на преклонение пред неолиберализма и нямат нищо общо с демокрация или европейски традиции.

Когато западните медии интерпретират антиправителствени протести, като "протести срещу корупция" или "протести за ценности", разбирай - те са организирани и финансирани от НПО и актьорите в тях са соросоиди. В същия дух, през май 2015 г. САЩ обвиниха ФИФА в корупция.

В навечерието на срещата на Г-7 в Elmau през 2015 г., в интервю пред немската телевизия   Ангела Меркел заяви, че държавите членки на Г-7 ги обединяват общи ценности. Основната обединяваща евроатлантиците ценност, е русофобската истерия, тъй като Русия не приватизира и не отдава националните си блага на западни корпорации, както останалите източно-европейски държави. Русия парира Ходорковски, да отдаде руския нефт на САЩ и бива интерпретирана като злодей, срещу когото Запада трябва да се обедини. И всички членове и кандидат-членове на евроатлантиците, трябва да проповядват русофобия. След смяната на режима в Украйна, първият принос на евроатлантическото правителство е да забрани руските филми в Украйна, да забрани руската социална мрежа "Вконтакте" и множество руски новинарски сайтове на територията на Украйна и да изгони западни журналисти, които не очернят Русия. За което Украйна бе наградена с безвизов режим за украинци от юни 2017 г. в Евросъюза.

Ценностната система диференцира кое е добро и кое зло, кое е правилно и кое неправилно. При капитализма всичко което носи печалба (за САЩ), е добро и правилно:

Copyright:www.aliceswonderland.eu


"At this moment, America's highest economic need
is higher ethical standards - standards enforced
by strict laws and upheld by responsible business
leaders."

George W. Bush,
corporate responsibility speech
- July 9, 2002


"В този момент, високо етични стандарти са това,
от което американската икономика се нуждае -
стандарти, които се прилагат от строги закони
и от отговорни корпоративни мениджъри."

Джордж Буш,
реч на 09.07.2002 пред
мениджъри на американски корпорации


А за така наречените държави "съюзници", високо етичен стандарт е този, от който се нуждае икономиката на по-големия "съюзник".

На 15.06.2017 американският Сенат гласува налагането на нови санкции срещу ключови сектори от руската икономика и физически лица, за да парира построяването на Втори Северен поток и да може САЩ, а не Русия, да продават на Европа газ.

Характерно за суверенните държави е, чрез политиката си да поощряват местната индустрия. Например доносниците на ЦРУ, пръснати по целия свят (в Турция, Италия, Холандия, Тайланд и пр.) са оборудвани с Apple - iPad. Целта е да се поощрява американски производител на компютри. Държавата-васал напротив - поставя си за цел да задуши местната индустрия и да възпитава консуматори на стоките, които произвежда държавата-господар.

Лайтмотив на западните ценности е, че държавата е лош стопанин. Това важи обаче само за васалните на Запада страни, но не и за самите западни страни. Евроатлантическите ценности се разпростират не само върху икономиката, а и върху обществения морал и изкуството. Например западните кинокритици единогласно оценяват високо филми, издигащи в култ деградацията на обществото, филми - осмиващи и унижаващи местните мъже: "Географът си пропи глобуса", "Вяра, любов и уиски", «Аритми́я» (2017) режисьор Борис Хлебников. Асоциални филми печелят Оскар, русофобски хроники печелят Нобелова награда за литература, славянофобски естрадни песни печелят конкурса Евровизия.

loading...
Западните комисии за защита на подрастващите (Freiwillige Selbstkontrolle der Filmwirtschaft GmbH, съкратено - FSK) инкриминират филми с откровени сцени на мъж и жена, но разрешават на шест годишни деца да консумират филми, издигащи в култ хомосексуализма.

Вероятно единствената достойна за уважение западна ценност е политиката на Запада за защита на животните. В тази област Западът от 1990-те насам, успя ефикасно да руинира модата на кожени палта, която все още съществува в пост-съветското пространство.


Още по темата:

Какво включват евроатлантическите ценности?

Владимир Путин за евроатлантическите ценности

Прилагане на евроатлантическите ценности

Фашистките и евроатлантическите ценности

www.aliceswonderland.eu www.aliceswonderland.euwww.aliceswonderland.eu Spiderwww.aliceswonderland.eu www.aliceswonderland.euwww.aliceswonderland.eu
© 2006-2019 www.aliceswonderland.eu
All rights reserved


















eXTReMe Tracker