Please enable / Bitte aktiviere JavaScript!
Veuillez activer / Por favor activa el Javascript!
дявол светия
Последни новини игри рисунки музика филми приказки моите прятели празници уроци impressum

Деморализация

Деморализиране по време на война е процес, при който действащото лице опитва да сломи съпротивата на врага си, чрез психологически натиск, насилие или използване на лъжи и примамки.

Деморализация на населението се извършва чрез подмяна на ценностите, традициите и ролите на половете в обществото. Деморализация стои в основата на водене на психологическа война, както по време на открити военни действия между вражески държави, така и при фиктивно приятелски отношения, така наречените "frenemy", от което "приятелство и партньорство" печели само единия от приятелите, а другия губи, характерно за колониализма и неоколониализма.

В условията на глобализъм, деморализация се провежда върху цялото население на Земята, от един елит или световно задкулисие.

"Като предизвикаме хаос в Съветския Съюз,
ние ще подменим у хората незабелязано
тяхната ценностна система. Как? Ние ще
намерим единомишленици... помощници в
самата Русия. Ние всячески ще поддържаме
така наречените творци, които ще насаждат
и вдълбават в човешкото съзнание култ към
секса, насилието, съдизма, предателството...
Незабелязано ние ще способстваме за оглупяването
на чиновниците, корупцията и безпринципността.
Честността и порядъчността ще бъдат осмивани
и ще се превърнат в анахронизъм. И само
изключително малка част от хората ще се
досещат или даже ще разберат какво става.
Но тези хора ние ще поставим в безпомощно
състояние, ще ги превърнем в посмешище,
ще ги обявим за малоумни."


Allen Dulles - бивш директор на ЦРУ и съосновател на Радио "Свободна Европа"


Деморализация на обществото се осъществява, чрез насаждане на стереотипи в модата, кумири от спорта и развлекателната индустрия, заместване на националните култури с масова култура и нейното продължение - Celebrity Culture.

Ако афганистанците не вярваха в Аллах, а в лъскавите западни марки коли, както източно-европейците, на USA, Germany & Co нямаше да им се налага да жертват войниците си, а просто щяха да приемат Афганистан в Евросъюза. И афганистанките нямаше да раждат средно по 5,64 деца, а щяха да имат раждаемостта на българките - 1,43 деца.

Copyright:www.aliceswonderland.eu


Ако българките през средновековието не са вярвали в Исус Христос, а са вярвали в лъскавите украшения по фереджетата на туркините, нямаше да има Априлско въстание, нямаше да има Христо Ботев и Васил Левски, нямаше да има Сан-Стефански мирен договор и нямаше да има нужда Запада да го коригира с Берлински Конгрес.
loading...
Синоними на деморализация са поквара, разврат, корупция, битово разложение, разпуснатост, безнравственост, развала, декаданс, непочтеност, развратеност, извратеност, падение, упадък, порок, обезчестяване, озлочестяване.


Още по темата:

Откъс от филма "Zeitgeist Moving Forward"

Кой има интерес от феминизма?

www.aliceswonderland.eu www.aliceswonderland.euwww.aliceswonderland.eu Spiderwww.aliceswonderland.eu www.aliceswonderland.euwww.aliceswonderland.eu
© 2006-2019 www.aliceswonderland.eu
All rights reserved


eXTReMe Tracker