Please enable / Bitte aktiviere JavaScript!
Veuillez activer / Por favor activa el Javascript!
Праисторически рисунки
Рисунки на първобитни хора в пещерата Магурата до Белоградчик
Последни новини игри рисунки музика филми приказки моите прятели празници уроци impressum

Войни в първобитното общество и античността

loading...
В първобитното общество техническото развитие е било недостатъчно, човек да произвежда повече отколкото може да консумира. Затова войните първоначално са се водили за плячкосване на материални блага - злато, скъпоценни камъни, бижута. И избиване мъжете на вражеската държава и отвличане на жените им в харемите на победителите принадлежало към мейнстрийм.

Copyright:www.aliceswonderland.eu


През онази епоха е било безсмислено взимане на роби, които ще работят само за да се изхранват, а няма да носят печалба. За това мъжете военопленници до около 600 година до Новата Ера, са били почти винаги избивани.

Прототип на военна концепция се показва във филма на Мел Гибсън "Апокалипто" от 2006 г.: Мъжете на победеното племе изпращат за жертвоприношение, а жените ги предлагат на пазара за роби. И възрастните жени, които умеят само да готвят, ги пускат на свобода, след като никой не иска да ги купи.

Във филма "Троя" (Troy) от 2004 год. на Волфганг Петерсен, целта на войната се тематизира в много сцени, в една от които Хектор показва тайния изход на съпругата си с думите: "Ако гърците успеят да влезат в града, ще избият всички мъже, децата ще хвърлят от стената на града и ще поробят жените".

Троянската война се е водила между 1194 г. и 1184 г. преди Новата Ера. Т.е. период, през който техническото развитие е било недостатъчно, човек да произвежда повече отколкото може да консумира и мъжете и децата на победената държава са били избивани.


Още по темата:

Война

Произход на войната

Видове войни

Войни в първобитното общество и античността

Войни през средновековието

Войни на бъдещето

Войните, в които България участва след освобождението от Османско робство

Военен бюджет

Изнасилвания по време на война

Самолетоносач

Сателит

Военна повинност

Стратегия на напрежение

www.aliceswonderland.eu www.aliceswonderland.euwww.aliceswonderland.eu Spiderwww.aliceswonderland.eu www.aliceswonderland.euwww.aliceswonderland.eu
© 2006-2019 www.aliceswonderland.eu
All rights reserved


eXTReMe Tracker