Please enable / Bitte aktiviere JavaScript!
Veuillez activer / Por favor activa el Javascript!
Вълшебното огледало
Германски рицари се сражават срещу османска орда
Последни новини игри рисунки музика филми приказки моите прятели празници уроци impressum

Войни през средновековието

През август 625 г. от Новата Ера, Мохамед се отправил да води преговори, към земите на Banū ʾn-Naḍīr / ‏см - بنو النضير‎ (семитско племе от епохата преди исляма). Banu Nadir решили по време на преговорите в Медина (днешна Саудитска Арабия) да убият Мохамед.

В последвалата война (‏غزوة الخندق) в 627 г. от Новата Ера (в Корана Sure 33), Мохамед победил еврейските племена Banu Nadir и Banu Quraiza и заповядал да обезглавят всички мъже на победените, а жените и децата продал в робство. За себе си Мохамед си оставил Райхана бинт Зейд бинт ʿАмр (араб. ريحانة بنت زيد بن عمرو‎‎), която до 627 г. от н.е. е била омъжена за al-Hakam от семитското племе Banu Quraiza (араб. ‏بنو قريظة‎)

Copyright:www.aliceswonderland.eu


Според западни и еврейски историографи, Райхана остава до края на живота си конкубина на Мохамед, тъй като не искала да приеме исляма и да носи фередже, а искала да си запази юдаизма. Според ислямски източници, Райхана се омъжва за Мохамед и приема исляма.

Едва в по-късен етап на техническо развитие, когато човек е можел да произвежда повече, отколкото може да консумира, човешкото общество е станало "по-хуманно" и хората воювали не за да избиват противниците си, а за да ги поробват. А жертвите през войните са били само страничен ефект.

В онази епоха не е имало средства за масова информация, които да демонстрират лъскавите стоки, които произвежда държавата агресор и да учат хората, че предателството и проституцията са единствения легален начин, да се сдобиеш с тези стоки.Още по темата:

Война

Произход на войната

Видове войни

Войни в първобитното общество и античността

Войни през средновековието

Войни на бъдещето

Войните, в които България участва след освобождението от Османско робство

Военен бюджет

Изнасилвания по време на война

Стратегия на напрежение

www.aliceswonderland.eu www.aliceswonderland.euwww.aliceswonderland.eu Spiderwww.aliceswonderland.eu www.aliceswonderland.euwww.aliceswonderland.eu
© 2006-2019 www.aliceswonderland.eu
Всички права запазени


eXTReMe Tracker