Please enable / Bitte aktiviere JavaScript!
Veuillez activer / Por favor activa el Javascript!

Последни новини игри рисунки музика филми приказки моите прятели празници уроци impressum

Войни на бъдещето

Още от древността агресорите са целяли да избият елита на нападнатите държави, за да превърнат населението им в роби. Войните и в миналото са се водели за заграбване на чужди блага и за поробване на чуждо население, а не за изтребление. Селектирано нанасяне на удари върху противника, провеждат и немските фашисти по време на Втората Световна Война.
Нацистки офицер извършва проверка на местните жители в окупирана Украйна
Нацистки офицер извършва проверка на
местните жители в окупирана Украйна

В окупираните територии, нацистите строявали местното население на площада, питали хората кои са комунисти и кои евреи ("politisch untragbar" - политически неприемливи) за да ги убият, а останалите изпращали на принудителна работа. В концентрационните лагери нацистите сортирали затворниците по възраст - тези между 20 и 40 години изпращали на работа, останалите в газовата камера. Майките с деца - също в газовата камера.

Copyright:www.aliceswonderland.eu


Този метод на "бързо сортиране" не бил достатъчно прецизен, защото нацистите не са разполагали с информация за населението, за характерите на отделните хора, за тяхната ценностна система и готовност за съпротива, за тяхното здравословно състояние и издръжливост на тежка работа. По онова време не е имало програмата за подслушване "Muscular" на NSA, не е имало програмата "Mystic" на NSA, за подслушване на всички телефонни разговори на една цяла държава, не е имало "Win32/stuxnet", "Regin", "Duqu", "Flame", "Newsforyou" и немски държавен троянски кон, Facebook, безплатни игри в интернет, била-карти, системата ИНДЕКТ и програмата "XKeyscore" на NSA, които да създадат прецизен характеров профил на населението.

Членството в определена партия (в случая комунистическа), не значи че конкретния индивид не е подходящ за роб. За последните 26 години българите станаха свидетели, че именно бившите комунисти и агенти на Държавна сигурност се оказаха early adopter на неолиберализма. Бившите комунисти се проявиха като най-преданите измекяри на тези, които освободиха България от комунизма.
loading...
Във всички досегашни войни в историята на човечеството, се е смятало че ще победи този, който разполага с най-много оръжия. На днешно време количеството оръжия е достатъчно за неколкократно унищожаване на цялото човечество - Overkill и се смята че в бъдещите войни ще победи този, който разполага с най-прецизна информация.

В неолибералното общество на 21-ви век, човечеството е направило още една важна крачка напред по пътя към "хуманизма". Инвестиции в производството на стоки се правят все още в Китай, Корея и Япония, докато САЩ, Русия и страните от Западна Европа редуцират промишлеността и армиите си, а паралелно увеличават военния бюджет и разширяват трескаво събиране на лични данни на цялото човечество.

Характерната за Студената Война, надпревара във въоръжаването, в настоящия момент мутира в надпревара в събиране на лични данни, така наречените мета-данни за хората и създаване на характерови профили, профили на движение, на социални контакти, на интереси, вкусове и пр. на населението.

С разкритията на Едуард Сноудън, стана известна програмата PRISM на САЩ, в която работят 850.000 тайни агенти, които подслушват телефонни разговори, анализират видозаписи, направени от вградените уебкамери в лаптопите и смартфоните на населението на Земята, без знанието им.

Никога в историята си България не е имала такова количество български стипендианти в Западна Европа и САЩ ("Work and Travel") и никога не е имало толкова много чужденци-западняци в България. От публикации през април 2011 в New York Times, става извстно за систематичното обучение на младежи в американски институции, за целите на Цветните революции - еничарите на 21-ви век.

Докато източно-европейците, въодушевени от лъскавите западни стоки и предоставената им свобода на словото, стават лесна плячка на Facebook, Skype и форумите в интернет, то населението в арабските страни се оказа до голяма степен резистентно към "придобивките на западната цивилизация" и се налага да бъде провокирано с карикатури и филми за пророка Мохамед ("Innocence of Muslims"), за да бъде селектирано по политически възгледи и посредством мобинг, а ако се наложи и посредством безпилотни самолети, нелюбимите граждани да бъдат отстранявани от обществения живот.

Ако през всички досегашни войни Бог е решавал кой да оцелее и кой да умре, в бъдещите войни ще решават победителите. Изхождайки от съвременната практика, то оцелелите в бъдещите войни ще бъдат онези, които на днешно време са щастливи да гледат по улицата витрини пълни със западни стоки и лъскави лимузини, в които се возят мацки, с надеждата че и те някой ден ще могат да си спестят пари за такива придобивки. Само трябва много да работят и много да пестят!

Още на днешно време вече е известно, че победените биват подлагани на отрицателна селекция, известна от еволюционната теория на Дарвин. Както при риболов успяват да преминат през мрежата най-хилавите риби, които впоследствие се размножават, така и в бъдещите войни ще оцелеят и ще имат поколение най-низко интелигентните, неграмотните, бездарните - тези, от които се нуждае икономиката на победителите.

Пълководци в бъдещите войни няма да са генерали с фуражки и пагони, а ще бъдат психолози и системни администратори на социални мрежи и форуми в интернет, на безплатни онлайн-игри, системни администратори имащи достъп до база данни в болници и поликлиники. Защото прицел на военни действия няма да са заводи за атомни бомби, а обикновени граждани, страдащи от хронични заболявания или проявяващи недоверие към "демократичните ценности", които компютърните програми за обработка на метаданните на населението, са "избрали".

Редовите войници във войните на бъдещето няма да са в униформи и кални ботуши, а ще бъдат студенти и интелектуалци - сънародници, завършващи или завършили образованието си в страната агресор. Тоест местни лица - възпитаници на държавата-агресор.

Гражданската защита в бъдещите войни няма да организира цивилното население в противовъздушни скривалища, защото няма да има бомбардировки. Гражданската защита ще раздава маски за лицето, защото цивилното население ще бъде нападано от безпилотни самолети, квадрокоптери и наноботи, които ще бъдат насочвани от компютърни програми за разпознаване на човешко лице. А може би в бъдеще ще успеят да създадат и сензори за разпознаване на човешка ДНК. Или даже сензори за разпознаване на критично мислене!

На CeBIt 2013 немски програмисти от Fraunhofer Institut представят за широка употреба програма "Sophisticated High-speed Object Recognition Engine", която разпознава възрастта, пола и емоционалното състояние на хората. Освен това по движението на устните, програмата разпознава и говора.

В Германия гражданската защита вече е факт - в немските училища децата се обучават как да се предпазват от интернет. Само в страни като България на журналистите им капе мед от устата, когато споменават за Фейсбук и Скайп.

До този момент известни са военните акции с безпилотни самолети на САЩ в Пакистан, Йемен, Афганистан, официално срещу заподозрени талибани и Ал Кайда, при които 90% от жертвите са колатерални щети - жени, деца, невинни граждани.

Но употребата на безпилотни самолети дава големи предимства, по отношение съхраняване живота на агресорите и запазване тяхната анонимност. "Пилотите" на такива самолети ги управляват с джойстик пред монитор, подобно на компютърните игри в жанр first-person shooter (екшън от първо лице) и даже не им се налага да напускат родината си, за да избиват хора някъде по Земята. Единствената разлика между компютърните игри за деца и "игрите" за възрастни, е че при компютърните Shooter game, играча убива чудовища и мутанти, които го нападат.

През юли 2013 американската армия отпразнува успешно приземяване на дрона върху самолетоносач. Според медиите, тези безпилотни самолети вече не се управляват от пилоти пред монитор с джойстик, а са автономни роботи с интегрирана компютърна програма, която ги насочва.

Фантастичните филми като "Терминатор", скоро ще бъдат реалност. С тази разлика, че във филмите роботите воюват срещу цялото човечество, а в реалния живот само неамериканската част от човечеството, скоро ще воюва срещу роботи.

Случаят със сваления (приземения) американски дрон в Иран през декември 2011, доказва твърденията, че не е проблем за хакери да дешифрират сигнала от видеокамерите на безпилотния самолет и съответно да знаят на къде се насочва или даже да "влязат" в управлението му и да го пренасочат. Проблем е за участниците в антиглобалистки улични демонстрации, да се защитят от нападения на безпилотни самолети, които в бъдеще ще заместят полицията.

Безпилотните самолети са ефективно оръжие в асиметрични конфликти както и за потушаване на бунтове и революции. А в еднополярния - New World Order, няма да има войни, ще има само бунтове.

Изхождайки от разкритията на Edward Snowden, немските тайни служби Bundesnachrichtendienst са предавали на САЩ GSM-телефонните номера на подозрителни граждани. А американците са използвали GSM-телефоните за насочване на безпилотните самолети и избиване на подозрителните личности.

Вероятно в близко бъдеще даже няма да се налага употребата на дрони. И дори няма да се налага нелюбими граждани като Julian Assange и Dominique Strauss-Kahn, да бъдат обвинявани в изнасилване на жени. В САЩ вече се използват компютърни програми в полицията, които да предсказват криминални престъпления. В близко бъдеще ще има компютърни програми, които ще предсказват в кой магазин, какви хранителни стоки ще купуват подозрителните граждани. И в тези магазини ще им се подхвърлят храни с отрова.

Както в праисторическо време, така и днес войни се водят и ще продължават и в бъдеще да се водят за територии с по-благоприятен климат. Честите войни в Южна Европа, са довели до по-слабото ѝ индустриално развитие, в сравнение със Северна Европа. Все повече задълбочаващата се Еврокриза, вече указва насоките в бъдещите войни. Конфликта Изток-Запад през последните 200 години, с анексирането на бившите източно-европейски социалистически страни в НАТО и Евросъюза, до голяма степен е проеодолян. Идва ред на нов конфликт за заграбване териториите със средиземноморски климат. Еврокризата е само началото на този конфликт.


Още по темата:

Срещу кого ще се водят бъдещите войни

Война

Произход на войната

Видове войни

Войни в първобитното общество и античността

Войни през средновековието

Войни на бъдещето

Войните, в които България участва след освобождението от Османско робство

Военен бюджет

Изнасилвания по време на война

Самолетоносач

Сателит

Военна повинност

Стратегия на напрежение

Филм "Империя на доброто"

www.aliceswonderland.eu www.aliceswonderland.euwww.aliceswonderland.eu Spiderwww.aliceswonderland.eu www.aliceswonderland.euwww.aliceswonderland.eu
© 2006-2019 www.aliceswonderland.eu
All rights reserved


eXTReMe Tracker