Please enable / Bitte aktiviere JavaScript!
Veuillez activer / Por favor activa el Javascript!

Последни новини игри рисунки музика филми приказки моите прятели празници уроци impressum

Антиамериканизъм


loading...


Антиамериканизмът, за разлика от славянофобията, русофобията или антисемитизма, не е форма на ксенофобия, въпреки че се манифестира с неприязън или даже омраза към външната политика на САЩ, американската култура и американския народ, тъй като американския народ има хетерогенен етнически произход и американската култура не е самобитна, а съчетава културните традиции на народите от цял свят. Американската цивилизация е построена на краудсорсинг

Характерното за всички ксенофобии, да биват подклаждани и култивирани, с цел манипулиране на масите в интерес на една клика, при антиамериканизма не важи. Американофобията е рефлекторна реакция на подтиснатите и експлоатирани народи, а не политическо средство за манипулация.

За първи път терминът антиамериканизъм се употребява след Втората световна война във Франция през 1948 год. Според социолога Andrei S. Markovits, антиамериканизма върви ръка за ръка с антисемитизма. Timothy Garton Ash описва антиамериканизма като завист.

Историкът Dan Diner говори за смесица от завист и страх. Според Dan Diner в страните с ярко изразен антиамериканизъм, съществува особен интерес за имиграция в САЩ, докато в обратна посока - желание за имиграция от САЩ в тези страни, не се забелязва.

Младите мацки проявяват особен интерес към богати дъртаци, не защото им се услажда секса с мъже, миришещи на пръст.

Логично е хора останали без работа, вследствие разрушената от САЩ икономика на техните държави, да търсят решение на проблема чрез имиграция. Да си търсиш работа в голям концерн, не означава че изпитваш любов и възхищение към собственика му.

Антиамериканизмът е най-силно изразен в страните от Западна Европа и дори във Великобритания, в които стандарта на живот не е по-нисък от този в САЩ и техните граждани не мечтаят да имигрират в САЩ. Докато в страните от Източна Европа, по време на комунизма, антиамериканизъм напълно липсваше. Хората при комунизма си мислеха, че САЩ иска да ги освободи, за да ги направи богати, да се возят в лимузини и да живеят във вили с басейни и слуги, както в американските филми.

Най-често антиамериканизмът се изразява в критика не към американския народ или култура, а към американската политика на дестабилизиране икономиката и морала на другите държави и шпиониране на населението им, с цел обезпечаване хегемония на американските корпорации.

В доклада си от 2008 г. - "Глобални тенденции до 2025" пред американския национален съвет за разузнаване - National Intelligence Council, Томас Фингар отбелязва, че недоволството от политиката на САЩ в световен мащаб дотолкова е силно, че всяка инициатива от страна на САЩ в международен план е дискредитирана още от самото начало, само заради факта, че идеята е американска - Blowback от американската външна политика.

Според изказвания на някои политици, толерирането на хомосексуализма, Gender-теорията и кръвосмешението от страна на САЩ, цели да противодейства на антиамериканизма, като спечели на страната на САЩ сексуални малцинства по целия свят. За целта пропагандата ги убеждава, че тези малцинства са дискриминирани в техните държави и САЩ ще им помогнат.

Copyright:www.aliceswonderland.eu


Изтърканите пропагандни клишета, като демонстриране на лъскави стоки и обещания за собствен бизнес, се заменят с обещания за просперитет на сексуални малцинства.


Антоним на антиамериканизъм е американофилия.


Още по темата:

Redneck

Mericuh

Боби Фишер

Едуард Сноудън

Джулиан Асандж

www.aliceswonderland.eu www.aliceswonderland.euwww.aliceswonderland.eu Spiderwww.aliceswonderland.eu www.aliceswonderland.euwww.aliceswonderland.eu
© 2006-2019 www.aliceswonderland.eu
All rights reserved


eXTReMe Tracker