Последни новини игри рисунки музика филми приказки моите прятели празници уроци impressum

Успехът на Apple
Steve Jobs
Всички познават лъскавите продукти на 'Apple' с нарисуваната на тях отхапана ябълка. Във всеки американски филм героите ползват американски лаптоп и в повечето случаи със светещото на капака лого с отхапаната ябълка и всички герои ползват само Айфон.

loading...
До средата на 1990-те фирмата 'Apple' конкурираше успешно 'Windows' на 'Microsoft' в областта на мултимедиите. На днешно време 'Apple' се смята за най-скъпият концерн в света и продуктите му имат имидж на статус символи. Според американския мит, фирмата 'Apple Computer', която произвежда лъскавите компютри и смартфони започва световния си успех през 1976 г. в гаража на осиновителите на 21-годишния Steven Jobs - Paul и Clara Jobs в Los Altos до San Francisco. Също и Google започва в гараж, собственикът на "The Washington Post" - Jeff Bezos също започва бизнеса си в гараж, а Warren Buffett продава бутилки Coca-Cola с 5¢ надценка, става милиардер и купува акциите на The Washington Post.

Успехът на "Apple" не се дължи само на пресметливата политика на концерна и неговия междувременно покоен вожд - Steve Jobs. Известо е, че продуктите на Apple се произвеждат с планирано повреждане след изтичане на гаранционния им срок.

Биографичният филм-драма "Джобс" от 2013 година с режисьор Джошуа Майкъл Стърн, интерпретира кариерата на безскруполния Стив Джобс, който "започва от нула": От първо експлоатира един свой приятел, на когото плаща по-малко от 10% от печалбата, постепенно експлоатира труда и на други млади мъже, но той сам никога не работи. Нито като програмист, нито като инженер, техник или дизайнер. Steve Jobs е мениджър, търгаш, той не произвежда блага, а кара другите да произвеждат.

Copyright:www.aliceswonderland.eu


Наскоро стана известно, че тайванската фирма "Foxconn" произвежда по поръчка на "Apple" при екстремно нечовешки условия. Фабриката в Хонконг представлява комбинирана постройка от жилища и производствени помещения, върху минимално пространство, в която работят 400.000 души по 15 часа на ден, шест дни в седмицата, за 40 евро на месец, въпреки че по закон минималната заплата за региона е двойно по-голяма. Максимално разрешените Overtime от 36 часа на работник, са увеличени безпроблемно на 80 часа.

Като резултат от силния натиск от "пазарната икономика", през 2010 година са регистрирани минимум 18 самоубийства на територията на фабриката. Останалите работници са били задължени чрез договор от там на сетне, да се откажат от суицид и екстремни самонаранявания.

През април 2011 става известно, че iPhone записва местоположението на потребителите и съответно изпраща данните на този, който заплати за тази информация най-добре. Програмата, която създава профил за движение на потребителя е 184 KiloByte, нарича се iPhoneTracker и е написана от британските програмисти Pete Warden и Alasdair Allan. Предполага се, че "троянския кон" действа още от средата на 2010 година и очевидно потребителите сами са го инсталирали с някой Software-Update на Apple.

Икономическият изследователски институт iSupply е закупил и раздробил на части модела на Apple - iPhone-5, за да изчисли разходите за производство на смартфона. Най-малкият модел с 16 Gigabyte струва на производителя 207 US-Dollar, а продажната му цена на дребно в Европа е 679 евро. А най-големият с 64 Gigabyte памет, струва
на Apple 230$, в магазините в Европа цената му е почти петорна. В производствените разходи естествено не са включени тези за адвокати, лобисти, клакьори и скрита реклама.

Германската телевизия ARD (Leihräder-Boom in China. Datenkrake auf zwei Rädern. Stand: 16.04.2017 19:19 Uhr) съобщава, че 'Apple' ще инвестира във велосипеди под наем в Китай. Взимане на велосипед под наем, китайците използват за разстоянията между спирките на метрото и работното им място или по време на обедната почивка.

Цената на услугата е символична, но печалбите за собственика на колелата са излкючително атрактивни. Потребителите регистрират велосипеда чрез смартфона си, от което фирмата създава профили на движение на потребителите и ги продава на тайните служби.

За разлика от тъпанарите, които си купуват лъскавите продукти с отхапаната ябълка, за да се правят на тузари, то умните знаят, че 'Apple', 'Microsoft', 'Google' 'Facebook' са създадени не да радват потребителите, а да събират личните данни на потребителите, които ако потрябва да бъдат използвани срещу самите потребители.


Още по темата:

Троянски кон в приложенията на Apple

ФБР хакна iPhone на атентатора от Сан Бернардино

Американските лаптопи

Популярността на американските технологии

Държавният дълг на САЩ

Соросоидите крадат

Елитни американки-войнички си публикуваха порно-селфи във Фейсбук

Американци ходели в Куба да се наливат с бира

www.aliceswonderland.eu www.aliceswonderland.euwww.aliceswonderland.eu Spiderwww.aliceswonderland.eu www.aliceswonderland.euwww.aliceswonderland.eu
© 2006-2019 www.aliceswonderland.eu
All rights reserved


eXTReMe Tracker