Please enable / Bitte aktiviere JavaScript!
Veuillez activer / Por favor activa el Javascript!

Последни новини игри рисунки музика филми приказки моите прятели празници уроци impressum

Асошиейтед Прес

„Асошиейтед Прес“ или съкратено АП (на английски език: Associated Press или AP) е новинарска агенция в Ню-Йорк/Съединените американски щати, която е основана през май 1846 г. от Moses Yale Beach, под името „Harbour News Association“. Идеята на Moses Yale Beach била да обедини конкурентни вестници в един единствен информационен монопол, който да обслужва военната пропаганда на САЩ по време на Мексиканско-американската война 1846 - 1848.

Associated Press е кооперативна и е притежавана от участващи вестници, телевизии и радиостанции в САЩ, които едновременно пишат за нея и използват материали от нея. Много медии извън САЩ са абонати на Асошиейтед Прес, като плащат такса, за да ползват материали на АП, но не са членове на кооператива.

Copyright:www.aliceswonderland.eu


Към 2005 г. новините от Associated Press са ползвани от 1700 вестника, 5000 телевизионни и радио станции. Нейният фотоархив съдържа повече от 10 милиона изображения. АП разполага през 2008 г. с 280 бюра в 97 страни, и над 4000 сужители. Tom Curley от "William Allen White Foundation" на 06.02. 2009 г. в University of Kansas заявява, че Асошиейтед Прес е под контрола на министерството на отбраната на САЩ.


Още по темата:
loading...
История на средствата за масова информация

Ройтерс

Time Warner

Независими медии

www.aliceswonderland.eu www.aliceswonderland.euwww.aliceswonderland.eu Spiderwww.aliceswonderland.eu www.aliceswonderland.euwww.aliceswonderland.eu
© 2006-2019 www.aliceswonderland.eu
Всички права запазени


eXTReMe Tracker