Please enable / Bitte aktiviere JavaScript!
Veuillez activer / Por favor activa el Javascript!

Последни новини игри рисунки музика филми приказки моите прятели празници уроци impressum

Техническа база на БНТ

За пръв път предаване по телевизия в България се осъществява на 07.11.1959 - пряко излъчване на 7-ноемврийската манифестация (по случай честване на Октомврийската Революция) от площад "9 септември" ("Александър Батенберг").

Първият видеозапис провежда БНТ през 1975 година, на руски видеомагнетофон с ширина на лентата два цола (2“) под режисурата на известния български режисьор, бивш агент от Държавна Сигурност и бивш генерален директор на БНТ - Хачо Бояджиев. Видеомонтаж по онова време не е бил възможен!
loading...
1983 година БНТ преминава от 2“ на 1“C - стандарт. След 1993 се въвежда Betacam-SP, а през декември 2003 БНТ преминава на полупрофесионалния стандарт DVCPRO. Според тогавашният директор на БНТ Кирил Гоцев "голям технически напредък и огромно финансово преимущество в сравнение с предишните системи". Като се има предвид непрофесионалното ниво на кадрите в БНТ, DVCPRO-стандарт е напълно задоволителен за нуждите на националната телевизия.

Copyright:www.aliceswonderland.eu


www.aliceswonderland.eu www.aliceswonderland.euwww.aliceswonderland.eu Spiderwww.aliceswonderland.eu www.aliceswonderland.euwww.aliceswonderland.eu
© 2006-2019 www.aliceswonderland.eu
All rights reserved


eXTReMe Tracker