Please enable / Bitte aktiviere JavaScript!
Veuillez activer / Por favor activa el Javascript!

Последни новини игри рисунки музика филми приказки моите прятели празници уроци impressum

Служители в БНТ

Управление на човешки ресурси в БНТ има стара традиция още от основаването си през 1959 г. Почти всички служители на Националната Телевизия, от генералния директор до портиера, са назначени по целесъобразност. Условие за кандидатстване за работа в БНТ, е завършено съответно образование (най-често висше).
Служители в БНТ
loading...
Но в БНТ съществуват множество длъжности, които не изискват специално образование. Например асистент-режисьор, който в директо-излъчвани предавания стои на телефона и свързва обадилите се потребители с режисьора на предаването. За асистент-режисьори БНТ назначава соросоиди, чиято задача е да саботират предавания, в които участват руски музиканти, артисти. Асистентрежисьорите в БНТ просто не вдигат телефона, по време на предаването, за да се създаде впечатление, че зрителите не се интересуват от руски артисти.

Copyright:www.aliceswonderland.eu


Голяма част от ръководните кадри в БНТ са и преподаватели във висшите учебни заведения. Говори се, че те предлагат "пакет" на абсолвентите - добри оценки в дипломата + работа в БНТ, на стойност между 6000 и 8000 лева (цени през 2010 г.).

Длъжностите в БНТ са конкурсни, защото според българското трудово законодателство, работните места изискващи конкурс, са с ограничен по време трудов договор, което осигурява постоянно текучество на служители. Т.е. служител, заемащ конкурсно работно място, може да бъде уволнен по всяко време.

Съобразяване с качества като платежоспособност и политическа благонадежност на служителите, изисква компромис относно тяхната квалификация. Поради това, служителите от БНТ често изпадат в неловки ситуации и допускат да се подиграват с тях.

www.aliceswonderland.eu www.aliceswonderland.euwww.aliceswonderland.eu Spiderwww.aliceswonderland.eu www.aliceswonderland.euwww.aliceswonderland.eu
© 2006-2019 www.aliceswonderland.eu
All rights reserved


eXTReMe Tracker