Please enable / Bitte aktiviere JavaScript!
Veuillez activer / Por favor activa el Javascript!
Последни новини игри рисунки музика филми приказки моите прятели празници уроци impressum

Печалбите от частните телевизии

Кой има интерес от частните медии, кой извлича печалба от тях, след като са безплатни? Cui bono? Лукави американски лихвари, безскрупулни банкстери и пр. задкулисни играчи никога не инвестират в хуманна и алтруистична дейност.
Роналд Лаудер
Роналд Лаудер - чорбаджията на "bTV"


За разлика от телекомуникациите, водоснабдяването и енергоснабдяването, които директно събират парите на българите и ги предават на техните задокеански чорбаджии, телевизиите както и останалите медии са напълно безплатни.

Copyright:www.aliceswonderland.eu


Сигурно все още има наивни хора, които вярват на пропагандата, че частните телевизии се били издържали от реклами. Дори и западните СМИ, чието население има десетократно по-голяма покупателна способност от българите, не могат да се издържат от реклами. Западните СМИ дори не прикриват принадлежността си към определени политически партии. А рекламите по "bTV" и Нова телевизия едва ли стигат да финансират само обяда на соросоидите, които работят в тях.

Магазините в България не се издържат от продадените стоки, а от пране на пари. Единствено магазините за хранителни стоки и заведения за бързо хранене в България носят някакви печалби. Но те не се нуждаят от реклама. Според Института за социални и синдикални изследвания към КНСБ, за първото тримесечие на 2013 г. шест милиона българи (85.94% от населението) се издържат с по-малко от 560 лв. (екзистенц-минимум), а 23% от домакинствата в България (всеки четвърти) са с общ доход на човек до 214 лв.

"[...] Проблемите, свързани с непосредственото
оцеляване на хората и техните семейства, изместват
абсолютно всичко друго[...]"

Иво Желев - управител на агенция ЕСТАТ

На един гладуващ народ да се рекламират лъскави стоки... Рекламите по частните медии имат по-скоро задачата да оглупяват и зомбират зрителите, чрез непрекъснато повтарящи се безсмислени фрази.

Печалбите от частните медии са индиректни. За да могат чуждестранни корпорации безпрепятствено да скубят българите с раздути сметки за комунални услуги, да взимат златото на българите без пари, да ползват военните им бази без пари, те се нуждаят от СМИ и развлекателната индустрия, които постоянно да лъжат населението, да манипулират ценностната система на хората, да насочват вниманието им към несъществени проблеми, да внушават, че така е навсякъде по света и че богатство се постига само с труд.

Чрез дезинформиране и манипулиране мненията на потребителите, медиите обезпечават паразитизма на чуждестранните корпорации в България, обезпечават политическите избори: Зомбираните консуматори на медиите и развлекателната индустрия гласуват за политици, които приватизират националните блага на България и ги отдават на вечни концесии на корпорации, които от своя страна финансират медиите, както и политиците.


Още по темата:

Финансиране на медиите и развлекателната индустрия

Ройтерс

БНТ

Вашингтон Поуст

www.aliceswonderland.eu www.aliceswonderland.euwww.aliceswonderland.eu Spiderwww.aliceswonderland.eu www.aliceswonderland.euwww.aliceswonderland.eu
© 2006-2019 www.aliceswonderland.eu
All rights reserved


eXTReMe Tracker