Please enable / Bitte aktiviere JavaScript!
Veuillez activer / Por favor activa el Javascript!
Мюре
Последни новини игри рисунки музика филми приказки моите прятели празници уроци impressum

Мюре


loading...
Мюре, на немски език Lockvogel, на английски Duck decoy, на испански Señuelo, е примамка, използвана от ловци. Например жива патица, вързана за крака и оставена на подходящо място в удобен за ловците воден басейн, привлича ято диви патици, които така стават лесни мишени за ловците.

В криминални кръгове мюре е човек, който се преструва на случаен минувач или потенциална жертва, например при игра Тука има-тука няма.

Филмът "Changeling"/"Подмяната" (2008), режисьор Клинт Истуд, тематизира използване на дете-мюре от сериен убиец, за подлъгване на други деца.

Copyright:www.aliceswonderland.eu


При половия отбор, жените често оценяват достоиствата на някой мъж, в зависимост от външността на жените, с които го виждат в обществото. Както патиците, като видят някоя себеподобна в езерото си мислят, че на това място има много плячка, така и жените си мислят, че щом при някого има красива жена, значи е богат и щедър. Затова мъжете често ползват услугите на скъпоплатени компаньонки, които служат като мюрета за привличане на жени.

В търговията също се използва мюре: Един артикул се предлага на особено ниска цена, за да привлече клиенти, които да посетят магазина и да купят други артикули, които са на значително по-висока цена, от колкото в останалите магазини.

В икономиката ползването на мюре, се нарича Herd behavior - стадно чувство. Ротшилд си помага в бизнеса с така нареченото стадно чувство. Поведението на акционерите на финансовия пазар е аналогично на поведението на стадо животни.

Слугите на Ротшилд пускат слухове за победата на Наполеон при Ватерло. Rothschild започва разпродажба на английски държавни ценни книжа, всички акционери го последват и съответно цените на акциите рухват. Малко преди официално да стане известна истината за поражението на Наполеон, Ротшилд изкупува същите английски държавни ценни книжа на безценица, което гарантира на клана Rothschild, да управлява света през следващите 200 години.

Ротшилд е притежавал информационната агенция "Ройтерс", задачата на която е да дезинформира масите. В същото време Ротшилд поддържал мрежа от доносници и информанти, която била по-ефективна от държавните шпионски служби.

www.aliceswonderland.eu www.aliceswonderland.euwww.aliceswonderland.eu Spiderwww.aliceswonderland.eu www.aliceswonderland.euwww.aliceswonderland.eu
© 2006-2019 www.aliceswonderland.eu
All rights reserved


eXTReMe Tracker