Please enable / Bitte aktiviere JavaScript!
Veuillez activer / Por favor activa el Javascript!
Лисицата и щъркелът
Последни новини игри рисунки музика филми приказки моите прятели празници уроци impressum

Беларус

loading...
Република Беларус, наричана също и Белорусия (на белоруски: Беларусь, на руски: Беларусь или Белоруссия) е държава в Източна Европа, която няма излаз на море. Столицата ѝ е град Минск. Граничи с Русия на изток, Полша на запад, Украйна на юг, Литва на северозапад и Латвия на север. Белорусия е една от 15-те бивши съветски републики, и съществува като самостоятелна държава само от 1918 до 1919 г. – т.нар. Белоруска народна република.

Населението на Беларус (9.503.807) говори майчин език - руски език. В западните покрайнини, някои ниско образовани хора говорят на смесен руско-полски диалект, който няма нищо общо с белоруския език, който се изучава само в училище.

На днешно време никой по света на говори на белоруски език. На белоруски език и няма значителни книги. Достоевски е от Белорусия, но произведенията му са на руски език. На днешно време никой не набира ключови думи на белоруски език в интернет. Въпреки това в Уикипедия има неколкократно повече статии на белоруски, от колкото на български език.

По-голямата част от населението на Беларус се самоопределят като руснаци. Една малка част от младите белоруси се захласват по лъскавите стоки на Запада, гордеят се с разпадането на СССР и си мечтаят да живеят като героите от американските филми - да се возят с яхти и да живеят в луксозни вили с басейни и домашни прислужници.

В процеса на войните на САЩ срещу терора стана известно, че тактиката на САЩ е първоначално да предлагат на политическите лидери, обявени от тях за диктатори, САЩ да обезпечат техните семейства финансово, а в замяна да окупират държавите им, без те да оказват съпротива. Така процедираха САЩ със Саддам Хусейн, Муамар Кадафи, а и опитаха с белоруския президент Александър Лукашенко:

"На прошлой неделе пригласили одного из наших,
кто якобы имеет доступ ко мне, и просят передать,
что мы вашему президенту обеспечим все с
американской стороны: и старость, как президенту
Украины"


"...Поканили един от нашите, който смятали че има достъп
до мен. И го помолили да предаде, че ние на вашия
президент, ще обезпечиме всичко от американска страна:
и старост, както на президента на Украйна."

- по думите на Лукашенко

През 2016 г. в Беларус все още държавата дава на нуждаещи се (най-често семейства с две деца) жилище на 1/3 от пазарната цена, с държавен кредит, както по време на комунизма в България хората получаваха жилища. И един тристаен апартамент в столицата - Минск, след дълго чакане на опашка, се купува за вноска от 3000 US$ - 5000 US$ и кредит за 25.000 US$ - 30.000 US$ срещу 5% годишна лихва, при пазарна цена на същия около 100.000 US$.

Белорусите не затъват в демографски колапс, както българите, но от друга страна не могат както българите да работят в Западна Европа мръсната, вредна за здравето, нископлатена и унизителна за западно-европейците работа.

Освен това на белоруси, учили в Западна Европа и САЩ със стипендии от мозъчни тръстове и НПО, когато се завърнат в Беларус не им предлагат работа, както на българите соросоиди.


Още по темата:

Лукашенко остава президент на Белорусия, но сменя геополитическата ориентация на страната

Лукашенко помилва водача на Цветната революция

Белорусия подсилва границата си с Украйна

www.aliceswonderland.eu www.aliceswonderland.euwww.aliceswonderland.eu Spiderwww.aliceswonderland.eu www.aliceswonderland.euwww.aliceswonderland.eu
© 2006-2019 www.aliceswonderland.eu
All rights reserved


eXTReMe Tracker