Please enable / Bitte aktiviere JavaScript!
Veuillez activer / Por favor activa el Javascript!
Уроци
Публичен дом в Неапол/Италия 1945 г.
Последни новини игри рисунки музика филми приказки моите прятели празници уроци impressum

Публичен дом

Публичен дом, на латински език 'Lupanar' (от която дума вероятно произлиза разговорното 'лупам' - правя секс), е място за търговия на дребно със секс. Управителите на публични домове се наричат сутеньори, а жените, които работят в тях - проститутки. Мъжете, които посещават публичните домове се наричат клиенти на проститутки (на немски език - 'Freier', на холандски - 'Prostituant', на шведски - 'Sexköpare').

Copyright:www.aliceswonderland.eu


Публичните домове предлагат на своите клиенти жени, които изпълняват различни сексуални практики не срещу привилегии, като например кариерно развитие, високо платена длъжност или някакви други материални облаги, а директно срещу заплащане с пари, в миналото срещу жетони или бонус-купони.
Жетони за публичен дом във Франция
Жетони за публичен дом във Франция

Жените, работещи в публични домове за благозвучие (предимно в Източна Европа) се наричат себе си - дами, а клиентите би трябвало в такъв случай да са кавалери.

На български език като синоними на публичен дом се използват и бордей (на френски: bordel), вертеп или бардак. В публичните домове жените не говорят на мъжете, че ги обичат и някои ги оприличават на средище на разврата.

В някои държави (в това число и България) проституцията не е легална и наличието на публични домове е незаконно. Поради това заведенията официално функционират като салони за масаж, барове, стриптийз клубове, моделни агенции или бюра за запознанства, които могат да предлагат сексуални услуги на всеки, който заплати.

Размерът, стилът и категорията на публичните домове се различават значително, както и обхватът на предлаганите услуги. В България от началото на Прехода към демокрация, евтините публични домове са апартаменти в жилищни сгради, които предлагат само секс услуги. Паралелно с тях баровете със стриптийз-програма предлагат алкохол на клиентите си, музика, танци и стриптизьорки за секс-услуги. В Германия публичните домове предлагат освен секс-услуги и ресторантска храна и напитки, които по правило са значително по-скъпи, от колкото в "нормалните" заведения. За да не ги обвинят в сутеньорство, в Германия клиентите не заплащат за проститутка, а наемат стая в публичния дом почасово.

Публичният дом, в обществената йерархия, е най-ниско стоящото и най-унизителното работно място за жените. Обикновено жените стигат до публичен дом, след като вече са опитали всички останали възможности, да се издържат от ценителите на женска красота.

Основната разлика между публичните домове и останалите работни места е, че в публичните домове жените нямат право да избират компанията си, с което работата в публичен дом е масивно нарушаване на свободата и правото на самоопределение на индивида. Психическите последствия от работата в публичен дом са аналогични на психическите последствия при американските наемници - посттравматично стресово разстройство.


Още по темата:
loading...
Публични домове в нацистките концентрационни лагери

Публични домове по време на фашизма в Япония

www.aliceswonderland.eu www.aliceswonderland.euwww.aliceswonderland.eu Spiderwww.aliceswonderland.eu www.aliceswonderland.euwww.aliceswonderland.eu
© 2006-2019 www.aliceswonderland.eu
All rights reserved


eXTReMe Tracker