Please enable / Bitte aktiviere JavaScript!
Veuillez activer / Por favor activa el Javascript!
Султанът си избира наложници
Султанът провежда кастинг за наложници
Последни новини игри рисунки музика филми приказки моите прятели празници уроци impressum

Кастинг

Кастинг (от английски език - to cast, което означава риболов) се нарича процеса на отбор на актьори, танцьори, певци, телевизионни водещи, фотомодели и пр. изпълнители, за работа в киното, рекламата, телевизията, гланцовите списания, модните/моделните агенции и пр. особено търсени професии. За останалите професии е прието да се нарича конкурс, събеседване или интервю за постъпване на работа.

С цел кандидатите за мечтаните професии да бъдат максимално унизени и техните претенции относно заплащане да бъдат сведени до минимум, кандидатите изминават дълъг път, през кастинг-агенции, които ги предлагат на кастинг-директори, докато най-накрая стигнат до събеседване с режисьора или продуцента.

Не е известно каква част от кандидатите изобщо получават някога роля в киното, след успешно преминал кастинг. Известните актьори от 11-12 годишна възраст започват кариера в киното без кастинг.

Copyright:www.aliceswonderland.eu


За някои актьори/модели, за благозвучие медиите твърдят, че случайно на улицата били заговорени от агенти на моделни/кастинг агенции (така наречените Model Scout). Подобно на милиардерите, които спечелили първия си милион чисто случайно.
loading...
Изборът на модели за рекламни или модни ревюта и фотосесии се поема от моделни агенции. А уговорената среща между модела и този, който я е пъръчал, се нарича Go See.

Терминът Casting се употребява и за жанр в порнографията, при който момичета желаещи да участват се събличат пред продуцента и той ги изпробва, като прави секс с тях.


Още по темата:

Castingshow

www.aliceswonderland.eu www.aliceswonderland.euwww.aliceswonderland.eu Spiderwww.aliceswonderland.eu www.aliceswonderland.euwww.aliceswonderland.eu
© 2006-2019 www.aliceswonderland.eu
All rights reserved


eXTReMe Tracker