Please enable / Bitte aktiviere JavaScript!
Veuillez activer / Por favor activa el Javascript!
Телевизор без сигнал
Последни новини игри рисунки музика филми приказки моите прятели празници уроци impressum

Теория на хаоса

Теория на хаоса е математическа система, оперираща на базата на поведението на някои нелинейни динамични системи и описваща явление в природата, известно като хаос - още и като термина „чувствителност към началните условия“. Примери за подобни системи, базирани на случаен фактор са: Атмосферата, турбулентните потоци, които определят времето, биологичните популации и еволюцията на организмите на Земята. Западната пропаганда приписва на теорията на хаоса и икономическите системи, социалната организация на обществото, движението на пазарите, които всъщност са планирани от хората и не възникват на случаен принцип.

loading...
По правило математическите системи с хаотично поведение са детерминирани и се подчиняват на някакъв строг закон. Въпреки това съществува област от физиката, като например теорията на квантовия хаос, изучаваща недетерминираните системи, действащи по законите на квантовата механика.

Теоретически на хаотичен принцип мъжете и жените се запознават с бъдещия си брачен партньор. Дали човек ще намери подходящ брачен партньор, до голяма степен зависи от обективни фактори, а не само от личния му избор и още по-малко от случайността да го срещне. Мъдрият човек знае какво се среща в реалния живот и какво се среща само на кино. Глупакът вярва, че все някога може да срещне своя идеал. Повечето хора не споделят дори и с децата си, как са се запознали с брачния си партньор, а лъжат, че са се запознали случайно.

Copyright:www.aliceswonderland.eu


Пропагандата на Запада иска да внуши, че съдбата на хората зависи от случайности. Ако си беден и нещастен, то това не е защото обществото не ти дава възможност за просперитет, а защото не ти е провървяло, просто не си имал късмет. Всички милиардери на Запад са станали милиардери, благодарение на случайност, взимане на правилно решение и късмет, а не благодарение на обективни причини.

И естествено всички милиардери твърдят, че са започнали от нула, бизнеса им първоначално е започнал в гараж, защото не са имали пари да наемат нормално помещение: Google започва в гараж, Apple започва в гараж, а Warren Buffett започва с продажба на бутилки Coca-Cola с 5¢ надценка, от което става милиардер и купува акции на The Washington Post.

Случайността в живота на човека има съдбоносно значение в относително редки случаи: При катастрофа или внезапно тежко заболяване. Но повечето хора не умират млади при катастрофа или вследствие внезапно тежко заболяване.

На случаен фактор се комбинират гените при ембриона по време на забременяване. За това и всички религии забраняват контрацептиви, защото е непредсказуемо кога ще се роди гений и кога некадърник. Предсказуемо е единствено кога ще се роди богаташ и кога бедняк.

Времето до голяма степен зависи от случайности, но ходът на човешката история не зависи от случайности, а от обективни фактори. Дали ще вали дъжд или ще грее слънце, не променя съдбата на отделния човек и още по-малко хода на историята. Ходът на човешката история е следствие от обективни количествени натрупвания, които преминават в качествени изменения.

И ролята на отделни личности за хода на човешката история, не е доказана. Не е доказано, дали ако Адолф Хитлер случайно не се беше родил, нямаше да има Втора световна война, дали ако Ленин случайно не се беше родил, нямаше да има Октомврийска революция и дали ако Михаил Горбачов не се беше родил, Източна Европа щеше стандарта си на живот от епохата на комунизма да го запази.

"In politics, nothing happens by accident.
If it happens, you can bet it was planned that way."


"В политиката няма нищо случайно.
Ако нещо се случи, то така е било замислено."


Франклин Д.Рузвелт


Още по темата:

Ефект на пеперудата

Филмът 'Господин Никой' тематизира ролята на случайния фактор

www.aliceswonderland.eu www.aliceswonderland.euwww.aliceswonderland.eu Spiderwww.aliceswonderland.eu www.aliceswonderland.euwww.aliceswonderland.eu
© 2006-2019 www.aliceswonderland.eu
All rights reserved


eXTReMe Tracker