Please enable / Bitte aktiviere JavaScript!
Veuillez activer / Por favor activa el Javascript!
Ленин с Троцки 1920 г.
Ленин с Троцки 05.05.1920 г.
Последни новини игри рисунки музика филми приказки моите прятели празници уроци impressum

Гражданска война

Гражданска война е въоръжен конфликт, на територията на една единствена държава, между две или повече враждуващи групи вътре в държавата, често с влияние, финансиране и маниулиране от чуждестранни сили. При гражданската война бойните действия се водят или между правителството и една или повече организирани групи - възстаници, революционери, партизани, или тези групи се сражават помежду си.

Причините за започване на гражданска война могат да бъдат политически, етнически, религиозни, социални или лобистки. В едни случаи целта на въстаниците е превземане властта върху държавата, в други случи целта е разделяне на държавата и образуване на автономия върху спорната територия.

Често гражданската война се води без да се спазват установените международни правила за водене на война, характерно за асиметрична война. При успешна борба на класите, с цел модифициране или замяна на съществуващия обществен строй с нов, става въпрос за революция.

Граждански войни са съществували още в античността, но особено разпространение придобиват по време на Студената война, поради наличието на ядрени оръжия и въздържане от подпалване на нова световна война.

Докато за периода 1900-1944 година средната продължителност на гражданските войни е година и половина, от Втората световна война насам тя е около 4 години. От началото на 21-ви век, голяма част от гражданските войни придобиват облика на Цветни революции.

Copyright:www.aliceswonderland.eu


Гражданска война в Европа, на религиозно-етническа основа, би бил реалистичен сценарий за увеличаване печалбите на индустриалците, при съхранение тяхната неприкосновеност. В законодателството на Западните индустриални държави все още липсва адекватна реакция на развитието в трансплантологията и гражданските войни са примамлива алтернатива за набавяне на донори на органи.


Още по темата:
loading...
Подготвят гражданска война в България

www.aliceswonderland.eu www.aliceswonderland.euwww.aliceswonderland.eu Spiderwww.aliceswonderland.eu www.aliceswonderland.euwww.aliceswonderland.eu
© 2006-2019 www.aliceswonderland.eu
All rights reserved


eXTReMe Tracker