Please enable / Bitte aktiviere JavaScript!
Veuillez activer / Por favor activa el Javascript!
Критическа възраст при жената
Последни новини игри рисунки музика филми приказки моите прятели празници уроци impressum

Критическа възраст при жената

Критическа възраст, климакс или климактериум е възрастов период от живота на жената, през който настъпва краят на полово активния период от живота ѝ. В критическата възраст настъпват определени промени в психичното и физическо състояние. Докато криза на средната възраст при мъжете се смята за патологично отклонение, то 'критичната възраст / климактериум' при жените е напълно нормален физиологичен процес на пренастройване организма на жената.
loading...
Понятието 'криза на средната възраст при мъжете' често се използва като контрапункт и диференциране от критическата възраст при жените. При жените климаксът настъпва вследствие органична промяна в тялото им, намаляване секрецията на женски хормони и загуба на външа привлекателност, разширяване на талията им и загуба на женска телесна миризма. Вследствие намаляване привлекателността на жените в критическа възраст, мъжете вече не ги възприемат като сексуален обект и престават да плащат сметките на жените.

Въпреки това, не малка част от жените се инспирират от американските филми, в които жени на 40+ се развеждат, за да се омъжат за мултимилионери. И те дори и след 35 годишната си възраст не губят надежда, един ден да си намерят спонсор , който да работи за тях, а те да си почиват и да се занимават само с маникюра си и да ходят на шопинг.

Паралелно с намаляване привлекателността при жените нараства либидото (желанието за секс). Освен това с напредване на възрастта жените по-лесно и по-бързо получават оргазъм. Тази диспропорция между желание и възможности е причината за неспокойствие, избухливост и конфликтност при жените, навлизащи в критическата възраст. При жените в климактериум настъпва характерова промяна.

С течение на времето любовта на жените към съпруга им (ако е имало такава) е угаснала, превърнала се е в досада, децата са порастнали, а изневярата вече не им доставя радост. Мъжете, които са им обръщали внимание, когато са били на 20 г., вече обръщат внимание на 20 г. по-млади от тях. А тези, които им обръщат внимание, са по-бедни от съпруга им.

Много жени на 40+ год. опитват да започнат връзка с мъже на тяхната възраст, както са го правели, когато са били на 20 г. И изпадат в депресия, когато проумеят, че това е невъзможна любов, която се случва само в американските филми, а реалността им предлага услугите на жиголо.

Мъжете на 40 години биологически са в средата на полово активния си период от живота, докато жените на 40 години са в неговия край. Много посредствени жени след 35 годишна възраст не могат да се примирят с факта, че вече не представляват интерес за свои връстници и дори за мъже с 10-15 години по-стари от тях. Когато са били на 20 години са намирали мъже на 25 г., защо когато са на 40 г., да не си намерят някой 45 годишен?

Често при жената в критическа възраст се появяват угризения, че нещо много важно в живота е безвъзвратно пропуснато. Жената започва да съжалява, че не са се сбъднали мечтите ѝ, че не е получила образование и професия, които е искала, че не се е омъжила за когото трябва.

Copyright:www.aliceswonderland.eu


По правило, житейският успех на жената по-малко зависи от политиката на епохата, от икономически кризи, безработица и царящата в човешкото общество корупция. Защото при жената, за разлика от мъжа, успехът в любовта, малко зависи от социалния ѝ статус, а повече от външността, възрастта и таланта ѝ да се преструва на влюбена и да дозира секса си.


Още по темата:

Колкото повече една жена остарява, толкова по-търсена е от мъжете

Характерова промяна при жените в климактериум и мъжете в криза на средната възраст

www.aliceswonderland.eu www.aliceswonderland.euwww.aliceswonderland.eu Spiderwww.aliceswonderland.eu www.aliceswonderland.euwww.aliceswonderland.eu
© 2006-2019 www.aliceswonderland.eu
All rights reserved


eXTReMe Tracker