Please enable / Bitte aktiviere JavaScript!
Veuillez activer / Por favor activa el Javascript!
Currency of Bulgaria
Последни новини игри рисунки музика филми приказки моите прятели празници уроци impressum

Самозапалване

Самозапалването е форма на самоубийство/опит за самоубийство. Самозапалването на обществено място е почти винаги протест срещу чуждестранна окупация на една държава или протест срещу някаква форма на потискане.

Мъчението при самозапалването съответства на мъчението при изпитваната несправедливост - материална, политическа или емоционална. Освен това, особено мъчителната смърт, провокира силни емоции между околните, с което изтъква важността на проблемите.

Самозапалването е екстремно болезнена форма на самоубийство, която според статистиките в 30% от случаите, завършва с неуспех и тежки последствия за жертвата. Страхът от силните болки при запалване е причината много хора по време на пожар, да предпочетат да скочат от високи етажи при сигурна смърт, от колкото да изгорят живи.

Историята на самоубийствата чрез самозапалване в знак на протест, започва през 1960-те в Южен Виетнам (Thích Quảng Đức). Повечето случаи от тази епоха са протести срещу американската външна политика.

Copyright:www.aliceswonderland.eu


В световен мащаб в периода между 2003 до 2010 са регистрирани 298 случая на самоубийства, в знак на политически протест. Световният рекорд на самоубийства-политически протести, бележат 2009 и 2010 година, с 102 и 104 политически самоубийства.

Самозапалванията на обществени места са реакция на политически и социални конфликти, с което привличат интереса на медиите. От еволюционна гледна точка, самозапалванията могат да се разглеждат като форма на алтруизъм за постигане на колективна цел.
loading...
В противоположност на терористи-самоубийци, самоубийците чрез самозапалване не целят да наранят или да убият други хора. Самозапалилите се в знак на протест, се възприемат от обществото като мъченици. Често самозапалилите се в знак на протест, оставят прощално писмо, което се различава от прощалните писма, които оставят самоубийци с други мотиви. Задача на режима в съотвената страна е, това прощално писмо да бъде унищожено и свидетелите заплашени или отстранени.

Самозапалвания в България

www.aliceswonderland.eu www.aliceswonderland.euwww.aliceswonderland.eu Spiderwww.aliceswonderland.eu www.aliceswonderland.euwww.aliceswonderland.eu
© 2006-2019 www.aliceswonderland.eu
All rights reserved


eXTReMe Tracker